Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik CHP'li Belediye Başkanına ağır itham!

        Kdz. Ereğli'de Soğanlı yörük köyünde vatandaşların suyunun belediye tarafından kesilmesinin ardından ortam iyice gerilme başladı. Köye giden CHP Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, CHP'li Belediye Başkanına ağır bir ithamda bulundu.

        Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Zonguldak yolu üzerinde bulunan Soğanlıyörük köyünde belediye ekipleri, suların kaçak kullanıldığını tespit etti. Köylünün suyu kaçak kullandığı iddiasıyla belediye ekipleri suları kesti. CHP'li Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 8 Kasım 2010 tarihinde Soğanlıyörük köyünde yaptığı konuşmada; suların, içinde köy muhtarının da bulundu bir grup tarafından kaçak kullanıldığının tespit ettiklerini söylemiş ve köyün Ereğli Belediyesi'ne bağlanacağı için göz yumduklarını kaydetmişti. Köylüler, geçtiğimiz günlerde Soğanlıyörük köyünün Ereğli Belediyesi'ne bağlanması için yapılan halk oylamasında "hayır" oyu verdikleri için belediyenin suyu kestiğini iddia etti.

        CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı'nın köy ziyaretleri sırasında önünü kesen Soğanlıyörük halkı, Balcı'ya sitem etti. Köylülerin sitemi sonucu Balcı, kendi partisinin Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a ağıt ithamda bulundu.

        Balcı, "Hiçbir CHP'li ve gerçek Müslüman belediye halkın suyunu kesmez" diyerek belediye başkanına tepki gösterdi. Balcı, bu açıklamasıyla tepkileri dindirmeye çalışırken, köy muhtarı İsmail Karaman da, "Biz Kaymakamlık ve Valilik düzeyinde konuyu takip ediyoruz. Yakında inşallah suyumuz yeniden bağlanacak" dedi.

        Tepkilerin odağındaki Yaşar Balcı ise, suyun kesilmesini doğru bulmadığını ve parti olarak böyle bir uygulamayı asla onaylamadıklarını ifade etti.

        IHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ