Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik ''Bizim dönemimizde faili meçhul yok''

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, insan hakları ihlallerinin aydınlatılmasının, Türkiye'de demokrasinin gelişimi ve toplumsal barışın sağlanması için büyük önem taşıdığını belirtti.

        CHP'den yapılan açıklamada, Tanrıkulu'nun Bilkent Üniversitesi öğrencilerine konferans verdiği bildirildi.

        Tanrıkulu'nun, konferansta, Kürt sorunu ile onun sonucunda ortaya çıkan faili meçhullerin, kayıpların ve insan hakları ihlallerinin aydınlatılmasının Türkiye'de demokrasinin gelişimi ve toplumsal barışın sağlanması için büyük önem taşıdığını, faili meçhullerin aydınlatılması için yasama alanında Mecliste komisyonlar kurulduğunu, ancak bu komisyon raporlarının Meclis gündemine getirilmediği için kadük kaldığını söylediği kaydedildi.

        Tanrıkulu'nun, bütün bu olumsuzlukların giderilmesi noktasında CHP olarak sonuç alıcı çalışmalar gerçekleştirmek için büyük bir özveri içinde olduklarını vurguladığı bildirildi.

        Başbakan'ın, ''Bizim dönemimizde faili meçhul yok'' sözünü eleştiren Tanrıkulu, ''Sayın Başbakan devletin devamlılığı diye bir olgudan habersiz ve geçmişin sorumluluğunu reddeden bir tavır içindedir. İkincisi, Sayın Erdoğan kendi dönemindeki faili meçhulleri gizlemektedir. Eğer isterse isim isim listeyi kendisine ulaştırırız'' ifadelerini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ