Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik MHP'li Bozyel AK Parti'li Eker'e yüklendi!

        MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in, BDP'nin demokratik özerklik ilanına verdiği ''Mecliste tartışalım'' yanıtı üzerine, ''Sayın Mehdi Eker; PKK ile aynı kare içinde olduğunuzu dillendirmemizden neden rahatsız oluyorsunuz?'' dedi.

        Bozyel, Bakan Eker'in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP için kullandığı ''Yıllardır kan ve gözyaşından beslenenler'' sözleri ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Bakan Eker'in, ''kendi siyasal kimliklerinin karşılığı olan sözlerle, MHP Genel Başkanını itham etmesi, kelimenin tam anlamıyla bir haddini bilmezliktir'' ifadesini kullandı.

        ''Medyaya yansıyan her bir sözünü devamlı düzeltme yolunu seçerek, döküp-saçtıklarını temizlemeye çalışması ise ayrı bir trajikomik hadisedir'' değerlendirmesinde bulunan Bozyel, şunları kaydetti: ''Elbette ki bu zihniyet sahiplerinin yaptıkları açıklamalarla kimlerin değirmenine su taşıdıklarını, hangi fitne ve fesat ocağına odun yüklediklerini, hangi denizde seyrettiklerini ve nereye rota tuttuklarını gayet iyi bilmekteyiz. Dolayısıyla MHP ve onun mümtaz lideri Sayın Devlet Bahçeli bugüne kadar yaşanan tüm ihanet senaryoları karşısında, kadar susmadı ve susmayacak.

        İnsanın kanını donduran Habur'daki alçak tablo karşısında bile; 'Merak etmeyin iyi şeyler oluyor' diyecek kadar yaşananları müstehzi ifade ve hafife alacak davranışlarla gizlemeye çalışan AKP iktidarının, görüşlerinin ne anlama geldiği her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır. Terörle mücadeleyi, 'demokratikleşme' sorunu olarak ifade eden AKP zihniyetinin, gevşek ve maksatlı politikalarının ne anlama geldiğini, milletimize duyurmaktan elbette ki vazgeçmeyeceğiz.

        PKK terör örgütünün temel çıkış noktası olan Türkiye'de bir Kürt sorunu olduğu ve bu sorunun anayasal yeni bir düzenleme ile çözülmesi gerektiği hususundaki AKP görüşünün doğrudan PKK'nın talebiyle tencere-kapak misali bire-bir örtüştüğünü dile getirmemizden niçin rahatsız olduğunuzu şüphesiz ki en iyi bilen, MHP'lilerdir.

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehdi Eker; bu tarz yaklaşımınızın etnik bölücü terör örgütünün çekim alanında bulunduğunuza ve terörün siyasal sonuçlarını kabul eden bir teslimiyetin ifadesi olduğuna işaret etmemizden neden gocunuyorsunuz? Bu anlamda PKK ile aynı kare içinde olduğunuzu dillendirmemizden neden rahatsız oluyorsunuz? Yoksa kapalı kapılar ardındaki görüşmelerinizin gün ışığına çıkması mı sizi panik hakline soktu? Unutmayınız korkunun ecele faydası yoktur. Aziz Türk milleti er geç bunun hesabını sizden soracaktır.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ