Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik AK Parti'den MHP'ye tavsiye!

        Ramazan Bayramı dolayısıyla parti genel merkezlerinde yapılan bayramlamlaşmalar devam ediyor. Bu kapsamda, MHP Genel Merkezi'ne yapılan bayramlaşma ziyararetlerinin ilki AK Parti tarafından gerçekleştirildi.

        Partililerin, bayramlaşma sırasında yaptıkları konuşmalarda, Somali'ye yapılan yardım kanpanyası ve bölücü terör örgütünün gerçekleştirdiği eylemler önplana çıktı. Partililer, terörle ilgili değrlendirmelerinde birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem, Somali'ye yapılan yardımları önemsediklerini, ancak bu kampanya gibi Türkiye'deki şehit yakınlarına bir yardımın yapılmamasının kendilerini üzdüğünü dile getirdi. Erdem'in bu değerlendirmesine AK Parti cephesinden Genel Başkan Yardımcısı Zelkif Kazdal cevap verdi. Kazdal, konuşmasında, Somali'ye yardım kampanyası ile şehit yakınları konularının birbirinden ayrılması gerektiğini vurgulayarak, "MHP, Somali'deki dramı anlaması için Somali'ye gitmeli ve yaşananları yerinde görmeli." tavsiyesinde bulundu.

        MHP'nin Ankara'daki genel merkezine yapılan ziyaretleri, partinin MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem, MYK Üyesi Recep Dumanlı kabul etti.

        MHP'ye sabah saatlerinde gerçekleştirilen ziyararetin ilki DSP tarafından yapıldı. DSP'yi temsilen bayramlaşmaya gelenler arasında parti meclis üyeleri Yüksel Erdoğan ve Dilek Dengizel Elsenal yeraldı.

        DSP' nin ardından iktidar partisi AK Parti'yi temsilen, Genel Başkan Yardımcısı Zelkif Kazdal, Ankara milletvekilleri Tülay Selamoğlu, İdris Şahin, Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Yasin Bölükbaşı MHP'yi ziyaret etti. Partililerin bayramlaşmasının ardından yapılan ikramla birlikte milletveklleri gündeme ilişkin değerlendirmeleri anlatmaya başladı. Değerlendirmeler arasında öne çıkan başlıklar, Somali'ye yapılan yardım ve bölücü terör örgütünün son dönemde yaptığı eylemlerdi. MHP ve AK Partili milletvekillerinin terör konusunda yaptıkları konuşmalarda, birlik ve beraberlik vurgusu önplana çıktı. MHP'yi temsilen görüşlerini beyan eden Mustafa Erdem, terörle ilgili yapılan mücadelenin kararlılıkla devam etmesi üzerinde durdu. Erdem'in bu değerlendirmesi AK Partili milletvekilleri tarafından kabul gördü.

        MHP'lilerin sohbet sırasında yaptığı değerlendirmelerde önplana çıkan konular arasında Somali'ye yapılan yardımlarda da bulunuyordu. Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem, Somali'ye yapılan yardımları önemsediklerini, ancak ülkedeki şehit yakınları için de bu şekilde bir kampanyanın düzenlenmemesinin kendilerini çok üzdüğünü ifade etti. Erdem'in bu beyanına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zelkif Kazdal cevap verdi. Kazdal, "Somali'ye yapılan yardımlarla, şehit yakınlarını birbirinden ayırmak gerekir. İkisi birbirinden ayrı konular. Bizler ülkemizdeki şehit yakınlarına sahip çıkıyoruz. Şehit yakınlarımızın ekonomik durumları Somali'de yaşayanlarla kıyaslanamayacak kadar iyi. Ülkemiz ekonomisi belirli bir seviyeye gelmiş bir durumda. Keşke sizler de Somali'ye gedip anlattıklarımızı yerinde görebilirdiniz." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ