Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik 'Pantolon teklifi içime sinmedi geri çektim'

        ESRA YAZDIÇ / GAZETE HABERTÜRK

        TBMM Genel Kurulu’nda kadın milletvekillerinin pantolon yasağını kaldıran içtüzük değişiklik teklifinin, BDP’nin ‘başörtüsü’ önergesi üzerine Anayasa Komisyonu’ndan geri çekilmesi partiler arasında tartışmalara neden oldu. Anayasa Komisyonu Başkanı AK Partili Burhan Kuzu, teklifi, önergeden haberdar olmadan önce çektiğini söyledi.

        HABERTÜRK’e konuşan Kuzu, “Ben daha önce teklifin görülmemesine yönelik dilekçemi Genel Kurul’a göndermiştim. Bunu Komisyon’da hazırladık ama bir türlü içime sinmedi” dedi. Kuzu, düzenlemeyi Komisyon’a “şimdilik” getirmeyi düşünmediğini de açıkladı. Pantolon düzenlemesinin acil olmadığını ifade eden Kuzu, şunları söyledi: “Yeni Anayasa sonrasında bu duruma uygun bir içtüzük çalışması yapılabilir. Bu pantolon işi hallolmayacak değil. Hallolacak zaten. Şafak Hanım’a özel durumundan dolayı Meclis Başkanı esnek davranabilir. Buna da kimse ses çıkarmaz. BDP’nin niyeti belli aslında, ama ne diyeceksin?”

        Komisyonun AK Partili Başkanvekili Mustafa Şentop, “Milletvekillerine kamu görevlisi kıyafet rejimi uygulamak ne kadar doğru?” diyerek şöyle dedi: “İçtüzükte başörtüsüyle ilgili bir yasaklama yok. Milletvekilleri devlet memuru değil. Kotla da başörtüsüyle deMeclis’e ya da Genel Kurul’a girebilir.”

        'ÖNERGE SON DERECE GEREKSİZ'

        Mehmet Şandır (MHP Grup Başkanvekili): BDP’nin verdiği önergenin gerekçe gösterilmesi çok da inandırıcı değil. Bu önerge müzakere edilirdi, kabul edilirdi, reddedilirdi ama dün bu iş bitebilirdi. Gerekçesini Komisyon’da anlayacağız.

        Zühal Topçu (MHP Ankara): Niye iptal edildiği anlaşılamadı. Eskiden gelen yasakçı zihniyet diye düşünülebilir. BDP’nin verdiği önergenin içeriği de netlik kazanmadı. Ortada bir muamma var.

        Birgül Ayman Güler (CHP-İzmir): BDP’nin önergesi son derece gereksiz, anlamsız. Her yerin kendine özgü üslubu, adabı var. Siyasi iktidar pek çok konuda fırsatçı davranır, yine fırsatçılıktan endişe duyduk; pantolon, etek üzerinden başlayan tartışma kravat, türban tartışmasına döner mi diye. Bunu arkadaşımız Şafak Pavey üzerinden gündeme getirilmesi , acımasız bir yöntem.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ