Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Tosun Paşa tartışması

        Tosun Paşa ve Kibar Feyzo gibi ünlü filmlerin yapımcılığını üstlenen Nahit Ataman'ın 4 mirasçısı, 46 filmin kendilerine ait olduğunu iddia ederek eser işletme sahibi Arzu Film AŞ.'ye dava açtı. 23 yıl önce ölen Ataman'ın mirasçıları, avukatları Erkan Karagöz aracılığıyla İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu.

        Mirasçılar, Ataman adının sistemli şekilde unutturulmaya çalışıldığını öne sürdü. Bazı internet sitelerinde, filmlerin künyesinden Ataman'ın adının çıkarıldığı ve yapımcı olarak Ertem Eğilmez'in yer aldığı iddia edildi. Filmlerin dijital kayıtlarını ve jeneriklerini mahkemeye sunan Karagöz, dilekçede "Davalı şirketin işletme, pazarlama, çoğaltma veya başka formatlarda 'CD, DVD, 3D' gibi üretme hakkı yoktur.

        Üretme hakkının kullanılabilmesi için eser sahibinin ve mirasçılarının onayı ve izni şarttır" dedi. Karagöz, mirasçıların tek eser sahibi olduğunun tespitini ve filmlerin negatiflerinin şirketten alınmasını talep etti ve bugüne kadar el konulan gelirlerin hesaplanarak zarar miktarının üç katının alınmasına karar verilmesini istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ