Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Siyaset kin polemiği, necip fazıl kısakürek polemiği, necip fazıl kısakürek'in gençliğe hitabesi, kinini polemiği

        HABERTURK.COM

        Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Necip Fazıl Kısakürek'ten alıntı yaparak okuduğu satırlara tepki gösterdi. Erdoğan'ın, grup toplantısında sarfettiği, "O sözler bana değil Necip Fazıl'a ait. Bunu bilmiyorlar mı?" sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Dünya alem biliyor o şiirin Necip Fazıl Kısakürek'e ait olduğunu. Ama sen adam gibi adamsan, yüreğin yetiyorsa, senin adın Recep Tayyip Erdoğan'sa o şiirin devamını da okursun. Okuyamaz. Yüreği yetmez" şeklinde konuştu.

        NECİP FAZIL'DAN ALINTI

        AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları’nın 3. Olağan Kongresi’ne telekonferans yöntemiyle katılan Başbakan Erdoğan, konuşmasında Necip Fazıl Kısakürek'in 'Gençliğe Hitabe'sinden alıntı yapmış, "Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, kalbinin dâvacısı bir gençlik..." ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın okuduğu alıntıda geçen 'kininin' sözcüğü tepkiyle karşılanmış, bazı köşe yazarları ve muhalefet cephesi, bu ifadeyi eleştirmişti. Eleştirilere AK Parti Grup Toplantısı'nda yanıt veren Erdoğan, Necip Fazıl Kısakürek'e ait ifadelerin günlerdir konuşulduğunu, ''fırtınalar kopartılmak'' istendiğini belirterek, "Bu sözlerin sahibinin kim olduğunu bilmeyen cahiller hemen yorum yapmaya başladı. Çünkü o da zindanlarda çok çekti, oralardan haykırıyor. Bazı Cumhuriyet Halk Partililer nasıl olduysa Yunus Emre'yi hatırlamış, bize Yunus ile cevap veriyor. Biz, kime karşı Yunus'un, kime karşı da Köroğlu'nun, Dadaloğlu'nun diliyle konuşacağımızı çok iyi biliriz. Mazlumun, mağdurun, masumun, yolda kalmışın, ihtiyaç sahibinin, insanın karşısında bizim dilimiz Yunus'un dilidir, Mevlana'nın dilidir, ama zalime karşı, diktatörlere karşı, dikta heveslilerine, millet iradesinin düşmanlarına, onların taşeronlarına karşı da dilimiz Köroğlu'nun dilidir, Dadaloğlu'nun, Necip Fazıl Üstad'ın dilidir" ifadelerini kullandı.

        "YÜREĞİN YETİYORSA DEVAMINI OKU"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Erdoğan'ın sözlerine partisinin grup toplantısında yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Başbakan, okuduğu sözlerin ve orada geçen 'kinini' sözcüğünün Necip Fazıl Kısakürek'e ait olduğunu, bunu bilmediğimizi söylüyor. Dünya alem biliyor o şiirin Necip Fazıl Kısakürek'e ait olduğunu" diyerek, bir çağrıda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'dan, şiirin devamını da okumasını isteyerek, "Sen adam gibi adamsan, yüreğin yetiyorsa, senin adın Recep Tayyip Erdoğan'sa o şiirin devamını da okursun. Okuyamaz. Yüreği yetmez" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ