Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Siyaset "28 Şubat'ı destekledim, pişman değilim!"

        CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'e konuşan Şair Ataol Behramoğlu, toplumun geniş kesimlerince yargılanması gerektiğine inanılan 28 Şubat sürecine sahip çıktı.

        "Siz 28 Şubat sürecini desteklemiş miydiniz? Pişman mısınız?" sorusuna Behramoğlu, "Evet 28 Şubat'ı destekledim. Asla pişman değilim. 28 Şubat 1997'de askerler Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin iktidar tarafından başta eğitim olmak üzere yıkılmasına, bozulmasına engel oldular" yanıtını verdi.

        Behramoğlu, "Hiçbir demokratik ülkede gelen başbakan ilk gün es selamün aleyküm demez. Halkın oyları ile seçilmiş parti bir ülkenin temellerini oluşturan değerleri ortadan kaldırma hakkına sahip midir? Mesela laiklik olgusunu ortadan kaldırmaya sahip midir? Cumhuriyet'in niteliklerini ortadan kaldırmaya yönelik haklara sahip midir? Halk örgütlü değilse buna bir şekilde asker karar verebilir. Askerin yaptığına sivil toplum sahip çıkabilseydi, toplum bambaşka bir yere gidebilirdi. Ama sahip çıkamadı. Toplum örgütsüz olduğu için bilinçsiz olduğu için yapamadı. Toplumun uyarılması lazım, aydınlatılması lazım. Her toplumun kendine özgü gerçekleri var. O dinamik yapı içinde algılamak düşünmek lazım. Ben darbe iyidir, demokrasi kötüdür demiyorum. Asla böyle bir şeyi savunmuyorum. Ama gerekirse olabilir. Biz bugün Türkiye'ye kötülük yapan kişileri bir kenara bırakıp, 28 Şubat'ı tukaka edelim, 27 Mayıs'a küfür edelim, Atatürk'e kadar uzatalım olayı. Böyle bir şey olmaz" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ