Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Siyaset CHP’nin yeni iletişim aracı “sevimli ayıcıklar” oya dönüşür mü, dönüşmez mi?

        CHP’nin yeni iletişim aracı “sevimli ayıcıklar” oya dönüşür mü, dönüşmez mi?

        Seçmen ziyaretlerine ayıcık götürecekler

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçmeleri evlerinde ziyarete gittiklerinde elleri boş gitmeyeceklerini, “bir ayağının altında CHP, diğerinde altı ok olan ayıcık veya başka oyuncaklarla ziyaretlerde bulunacaklarını” açıklayınca, “Ayı oy getirir mi?” tartışmasını da başlattı. Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla bir milyon eve dağıtılacak CHP’nin “sevimli ayıcıklarının” oya dönüşüp, dönüşmeyeceği tartışılıyor. “Oy getirisi olur” diyen ve “oy alacak olan liderdir diyen iki ayrı görüş var

        ‘Ayıcık anahtardır kapıyı açacak’

        Konsensus Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat SARI:

        Kema Bey’in “sevimli bir yüzle, armağanla gidilmesi” sözleri doğrudur. Bir eve girdiğiniz zaman, elinizin boş olması kötü bir görüntüdür.Elbette bunun bir getirisi olacaktır.Ayıcık burada anahtardır,kapıyı açacak.Çünkü CHP’liler belirli bir yere gittiklerinde,özellikle köylerde tepkiyle karşılanıyorlar. Başlangıçta bu tepkiyi giderecektir.Esas o evin içine girildiğinde vatandaşı ikna edecek söylemler çok önemli.Ellerinde ayıcıklarla gidecekler ama CHP’nin çözüm önerilerini ne kadar düzgün anlatacaklar o her şeyden daha önemlidir. Yoksa ayıcık tek başına oy getirmez.

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer AYATA:

        ‘İletişim siyasetin yarısıdır’

        Amaçları güleryüzlü iletişim tekniğiyle halkla kucaklaşmaktır.İletişim siyasetin yüzde 50’sidir.CHP son bir yıl için de çok büyük aşama kaydetti.Parti içi eğitim başarılı oldu.Eskiden toplum kesimleriyle iletişimde problemler yaşanıyordu.Bu verdiğimiz eğitim sayesinde, üyelerimiz toplumun farklı kesimleriyle güler yüzle nasıl iletişim kuracaklarını öğreniyorlar.Bir huzurevinde yaşlının sorunlarını görüp, mikro projeye dönüştürecek insanlar yetiştiriyoruz.

        Eski CHP İstanbul Millet vekili Bülent TANLA:

        ‘Ayıcık oy getire bilir’

        Ailede çocuğa dokunmayı ön plana alarak CHP’nin geliştirdiği strateji doğru ve çok önemlidir.Eve gitmek, halka dokunmak başlı başına önemli bir durumdur.Evin çocuğunun gönlünü çelmek ise bir strateji hamlesidir.Burada ayıcık eve girmek için bir araçtır. Eve gidenlerin alacağı siyasi eğitim gereği kuracakları diyalog oya dönüşebilir.

        CHP İstanbul Milletvekili Melda ONUR:

        ‘Ayıcık yan jesttir’

        Ayıcık CHP’nin bir kurumsal iletişim aracı değildir.Biryan jesttir.Ciddi bir alan taraması yaparak,sıkıntılı bölgelerin sorunlarını kamu oyuna taşıyıcı bir formülle gitmek gerekiyor.O evde hangi sorun var,o soruna çözüm bulmadığınız sürece bunun oya dönüşmesini beklememek gerekiyor.

        ‘Halka dokunacak olan lider ve kadrolarıdır’

        Sonar Araştırma Şirketi Başkanı Hakan BAYRAKÇI:

        Bütünün parçaları çerçevesinde ayıcık ve oyuncaklardan söz ettiğini düşünüyorum Kemal Bey’in.Bu tür hamleler, ölçülü ve iletişim uzmanları tarafından planlanmak kaydıyla faydalıdır.Çok masraflı şeyler. Bence halka dokunacak olan, vatandaştan oy almasını sağlayacak olan lider ve kadrosudur.Sosyal politikalar,genel yaklaşım bunlar yan faktörlerdir.Esas lider ve kadronun yaptığı, söylediği önemlidir.Yerel seçimler bu anlamda Kemal Bey ve kadrosunun gerçekte test seçimidir.Yoksa oyuncaklarla, ayıcıkla, promosyonlarla netice almak çok mümkün değil. Sadece bir bütünün detaylarıdır.

        CHP İstanbul Milletvekili Nur SERTER:

        ‘CHP’ye özgü projeler olmalı’

        Başbakan sonuç alıyor diye düşünüldü, o yüzden böyle bir hamle yapıldı galiba.Ben CHP’nin oyuncaklar yerine farklı projelere ağırlık vermesinin uygun olacağını düşünüyorum. Güvenilir bir siyaset ve CHP’ye özgü halkın sorunlarına bire bir değinen özgün projeler olması gerekir.Oyuncaklar belki çerez olarak düşünülebilir.CHP’den en büyük beklenti Türkiye’nin sorunlarına sahipçı kan kendine özgü projelerle halkla kucaklaşmasıdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ