Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Medya Uğur Dündar'dan çarpıcı açıklamalar

        Sözcü Gazeteci Yazarı Uğur Dündar, Tv Habertürk'te Pelin Çift'in konuğu oldu.

        Dündar, Merve Kavakçı'nın "Uğur Dündar, dayımın şirketini makinalı tüfekle bastı" suçlamasına yanıt verdi.

        İşte Uğur Dündar'ın çarpıcı açıklamaları:

        BU KADAR GIYBET YAPILABİLİR Mİ?

        Bir insan hayatının her anında din, iman, Allah der de bu kadar gıybet yapabilir mi? bu kadar yalan söyleyebilir mi? Ben bu yalanların neresini düzelteyim, güya ben 1967'de Merve Kavakçı'nın Libya'da inşaat aldığını söylemişim halbuki 1968'de doğmuş. Dayısının Güngen İnşaat firması dahi kurulmamış, firma 1970'de kurulmuş.

        Dündar açıklamalarına şöyle devam etti:

        KAMUOYUNUN VİCDANINA TEVDİ EDİYORUM

        Merve Kavakçı 1996-1997 yılları arasında İşçi Olarak çalışıyor gözüküyor. biz bu haberi o aday olduğunda yapmadık. Olay patlak verdikten sonra yaptık. 1999 yılında. Bu inşaat şirketinde çalışırken, Refah Partisi kadınlar kolu dış ilişkiler kolu başkanı. Aktif olarak görev yapıyor. Bir yandan işçi olarak çalışıyor diğer yandan Refah Partisi için ABD, Sudan, Almanya geziyor. Belediyelerden o tarihe kadar iş almayan şirket birden bire Refah Partili bir belediyeden o günün parasıyla 3 trilyonluk bir inşaat alıyor. Bütün kamuoyunun vicdanına tevdi ediyorum.

        DEVLET NİÇİN KORUMA POLİSİ VERMİŞ BANA?

        Haberimizi dört dörtlük hazırlamışız, belgeleri ortaya koymuşuz. Şimdi bugün 28 şubatın andıçını fersah fersah geçen andıçlar yayınlanıyor. Biz haber yapmak için tek taraflı olmamak için gidiyoruz. Özel harekatçı kim? Yanımızdaki Arena çalışanı bir muhabir. Üçüncü kişi ise koruma polisim. Benim 1986'dan beri yanımda. Devlet niçin koruma polisi vermiş bana, hayali ihracatçıdan altın kaçakçısına bir sürü haber yapmışım. Yanımda devletin verdiği koruma polisi var. Biz çok saldırıya uğradık. Bir hayali ihracaatçı, Orhan Aslıtürk'ün holdinginde koruma polisime rağmen beni parçalayacaklardı. Mikrofonumuzu uzatmışız muhasebeci konuşmuş, sorumuzu sormuş ve telefon numaramızı verip Orhan Gürgen ile konuşmak istemişiz. Merve Kavakçı bizde tercüme faaliyetinde bulundu demiş. Biz de yorum yapmıyoruz sizin vicdanınıza bırakıyoruz diye sunmuşuz programı. "

        'YALAN SÖYLEDİ' DESİN ÖZÜR DİLEYECEĞİM

        "Merve Kavakçı 13 yıllık kin, nefret ve hasedin hasadını şimdi yapıyor. Biliyor ki arkasında güç var. Esecek, ama gerçekler toplalayarak da olsa hedefine varır. Benim için zamanın kudretli gazetecisi dediler. Benim kudretim gerçekler...Kavakçı çıksın 'Uğur Dündar programda yalan söyledi desin' özür dileyeceğim. Ama onlara bu yalanlarını yalattıracağım"

        BUNLAR TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNDE YER ALACAK

        "Gazeteci meslektaşlarımız bizimle ilgili bir haber olduğunda sormuyor bile. Aslını öğrenmek için aramıyorlar bile. Rezil insanlar. Haberde Merve Kavakçı'nın ailesi yok, kişilik haklarını ihlal etmemişim. Partinin broşüründeki fotoğrafları kullanmışım. Ama kalkıp tek taraflı habercilik yapmamak için oraya gitmiştim. Utanın rezil insanlar. Bunlar ne olacak biliyor musunuz? Bunlar tarihin çöplüğünde yer alacak ve üzerlerine sifon çekilecek. Ben çekemezsem, benim çocuklarım çekecek. Tetikçilik yapan meslektaşlarım için konuşuyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ