Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Ekonomi THY’de, Kabin Ekibi Üniforma Kullanımı Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle, hostesler kırmızı ruj yerine abartılı olmayan pastel renklerde ruj sürecek.

        Gökhan ARTAN / AHT

        THY’de, Kabin Ekibi Üniforma Kullanımı Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle, hostesler kırmızı ruj yerine abartılı olmayan pastel renklerde ruj sürecek. Hostesler saçlarınıysa topuz yapmaları halinde üstten değil, başlarının arkasından toplayacak. Genelgeyle kabin görevlilerinin kırmızı, bordo, pembe ve frapan renkli rujlar kullanamayacağı, rujun renginin tene uyumlu olması istendi. Makyaj yapmanın zorunlu tutulduğu yeni yönetmelikte, hosteslerin abartılı takma kirpik kullanmaması da istendi. Yine abartılı biçimde dövme yapılması da yönetmelikle yasaklanıyor. Hosteslerin saçlarının balerin topuzu olabileceği ama topuzun kulak hizasından yukarıda olmaması isteniyor. Doğal saç rengi dışında kızıl, kırmızı ve platin sarısı saç rengine izin verilmiyor. Yönetmeliğin eleştirilmesi üzerine açıklama yapan THY yetkilileri, düzenlemenin kıyafet ve makyajda sadelik sağlanması için yapıldığını bildirdi. Özellikle kırmızı rujun dişlere bulaşmasının kötü bir görüntü oluşturduğu belirtilirken yönetmelikle amacın kabin memurlarının makyajlarında ve saçlarında belirli standart oluşturmak olduğuna dikkat çekildi.

        YASAK TEPKİ ÇEKTİ

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, uygulamayla ilgili olarak şöyle konuştu: “THY’de kırmızı ruju yasaklamışlar. 25-30 yaşındaki bir kadının nasıl giyineceğine, nasıl makyaj yapacağına ne zamandan beri kamu yöneticileri karar verir. Bunun hangi gerekçesi olur. Bir psikoloğa sormamız lazım. Bunun bir tek adı var, sapıklıktır, başka hiçbir şey değil.” Yasağa sosyal medyadan da tepkiler geldi:  Uçaklara hostes yerine ter kokan muavinler koyun da hepimiz rahatlayalım.  Tahrik olup üşenmemiş şikâyet etmişler yani.  Haydar Dümen! Bunu ancak o anlamlandırabilir.

        KIRMIZI RUJ YASAĞI YOK

        Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Emirates Havayolları’nda ruj sınırlaması bulunmuyor. Hostesler tanıtımda kırmızı ruj kullanıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ