Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Sanat Bu yıl 17' ncisi düzenlenen Yapı Kredi Afife Jale Tiyatro Ödülleri, önceki akşam Haliç Kongre Merkezi' nde gerçekleştirilen görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Gecede sunucu Korhan Abay'ın hükümet aleyhine ve Fazıl Say lehine yaptığı kısa konuşmalar s

        Bu yıl 17' ncisi düzenlenen Yapı Kredi Afife Jale Tiyatro Ödülleri, önceki akşam Haliç Kongre Merkezi' nde gerçekleştirilen görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Gecede sunucu Korhan Abay'ın hükümet aleyhine ve Fazıl Say lehine yaptığı kısa konuşmalar salondakilerden büyük alkış aldı.

        Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da gecenin sunuculuğunu Korhan Abay üstlendi. Abay, yaptığı kısa konuşmada T.C ibaresini devlet kurumlarından kaldırılmasını dolaylı yollardan eleştirdi.

        Abay, "Herkesin sürçü lisan etme hakkı vardır. Bende bu hakkımı ödül töreni öncesinde kullanmak istiyorum" dedikten sonra "Türkiye Cumhuriyeti Afife Tiyatro Ödüllerine hepiniz hoşgeldiniz" diye konuştu.

        Bu konuşmasıyla salondan büyük alkış alan Abay, konuşmasını dini değerlere hakaret etmek ve aşağılamaktan 10 ay hapis cazasına çarptırılan Fazıl Say' a destek vererek sürdürdü.

        Abay, "Ben akıl konusunda çokta iddialı birisi değilim. Benim için fazilet akıldan daha önemli; çünkü faziletsiz akıl faydadan çok zarar verir. Onun için sevgili Türk tiyatro ailesi sen beni akıl sayma fazıl say" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ