Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Sanat "Bazen para pul hiçbir şeye yaramıyor"

        Ünlü işkadını Tansa Mermerci Ekşioğlu, Söz Sende'de Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı. Hayatın hiç kimse için kolay olmadığını söyleyen Ekşioğlu, yeğeninin üç sene lösemi tedavisi gördüğünü söyleyerek şöyle devam etti: Böyle bir şey olduğunu görünce "Ben özel değilim, ben de herkes gibiyim. Benim de başıma gelebiyormuş bu" diyorsun. Hayatın koşuşturmasında bunu unutuyoruz biz. Bazen para pul, mevki hiçbir şeye yaramıyor.

        İşte Tansa Mermerci Ekşioğlu'nu o açıklamaları....

        "HAYAT HİÇ KİMSE İÇİN KOLAY DEĞİL"

        Hayatın güzel olup olmaması onu nasıl değerlendirdiğinizle ilgili. Ben ölümle çok erken yaşta tanıştım. Babam vefat ettiğinde henüz 18 yaşındaydım. Üç sene de kanser tedavisi gördü. Devamlı bir hastalık vardı evde. Babamızı büyük bir insan, koruyucu bir adam olarak görürken üç sene içinde eriyip gitmesine tanık olduk. Oradan başlıyor zaten, hayat elbette hiç kimse için kolay değil. Bu gerçeklerle bir gün yüzleşiyorsunuz.

        "BAZEN PARA PUL HİÇBİR ŞEYE YARAMIYOR"

        Hepimiz insanız. Aynı duygular, aynı düşünceler... Ben Tansa Mermerci'yim diye bunları yaşamıyorum gibi bir durum yok. Ortanca kızkardeşim Yosun'un kızı 4 yaşında lösemi oldu. Üç sene tedavi gördü, iyileşti. Kardeşimle sohbet ederken bu konuyla ilgili önemli bir şey söyledi bana: Hastaneye girip diğer çocukları görüp kendi kızına da böyle bir şey olduğunu görünce "Ben özel değilim, ben de herkes gibiyim. Benim de başıma gelebiyormuş bu" diyorsun. Hayatın koşuşturmasında bunu unutuyoruz biz. Bazen para pul, mevki hiçbir şeye yaramıyor. Dolayısı ile kim ne zorluktan geçiyorsa ben de bir ölçekte o zorluktan mutlaka geçtim ve geçeceğim.

        "BENİM İÇİN SANAT META DEĞİL"

        Ekşioğlu, koleksiyon tutkusu hakkında da şöyle konuştu: Ben biraz değişik bir koleksiyon yapıyorum. Güncel sanat zaten zor bir sanat dalı, onun hakikaten bir anlatım ihtiyacı var. Çünkü tamamen soyut bir anlayış var. Benim koleksiyonumda da anlaşılması güç işler var. Modaya uyan ya da trendleri takip eden bir koleksiyon yapmıyorum. Benim koleksiyor olarak yapmak istediğim de sanatçının piyasası değil. Benim için sanat ya da sanatçı bir meta değil.

        "BÜTÇEM KISITLI"

        Günümüzde sanat artık bir meta gibi görülmeye başlandı ne yazık ki. Hep böyle bir şey var: Kaç para verdik, birkaç sene sonra ne kadar olur? Borsaya para yatırmakmış gibi bakılıyor duruma. Aslında bir manipülasyon, bir spekülasyon elbette var. Biz de bunların dışında değiliz, bunlar Türkiye'de de var ama ben biraz bunun dışında duruyorum. Bir kere benim bütçem kısıtlı. Milyon dolarlara, yüz bin dolarlara işler alınıp satılıyor ama ben daha genç, daha yeni isimlerin arkasında duruyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ