Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Sanat Bir türküsünde Hrant Dink'in katillerini övdüğü yönündeki iddialar üzerine yargılanan Türüt, o olaya da açıklık getirdi.

        Bir türküsünde Hrant Dink'in katillerini övdüğü yönündeki iddialar üzerine yargılanan Türüt, o olaya da açıklık getirdi.

        Karadenizli türkücü İsmail Türüt, canlı yayında sanatçı Nihat Doğan’ı fena bombaladı. Bir türküsünde Hrant Dink’in katillerini övdüğü yönündeki iddialar üzerine yargılanan Türüt, o olaya da açıklık getirdi. İsmail Türüt, CHP ile ilgili de sitemde bulundu.

        "CHP’Lİ BELEDİYELER BENİMLE ÇALIŞMIYOR"

        "Bu ülkede bir sanatçı olarak bana ayrım yapılmıştır" diyen Türüt, "Ben 30 senedir türkü okuyorum, milyonlarca kaset sattım, herkes de beni seviyor ama ben bir CHP konserine gitmedim, gidemem. Mustafa Sarıgül hariç. Çıksınlar bunu bana açıklasınlar. CHP bir halk konserine beni neden çağırmaz bilmiyorum" dedi.

        Sarıyer Belediye Başkanı’nın geçen yıl kendisiyle anlaştığını hatta afişlerinin asıldığını belirten İsmail Türüt, "Bir hafta kala’Ben sizi konserime çıkaramam’diyorlar. Ayıp ama. Niye ayrım yapıyorsunuz onu anlamış değilim. 30 senedir CHP’nin bir işine gitmemişimdir, gitmem de, önemli değil. Ama bu ayrımı yapıyorlar" şeklinde konuştu.

        "NİHAT DOĞAN OYNUYOR"

        Türüt, Diyarbakır’da Nevruz kutlamalarına katılan ünlü sanatçı Nihat Doğan’ı da fena bombaladı.

        Nihat Doğan’ı eskiden beri tanıdığını çok da sevdiğini ifade eden İsmail Türüt, "Ama bu çıkışları, bazı lafları, derin derin konuşmaları bana çok ilginç geliyor. Nihat’ın o olduğunu düşünmüyorum. Sanki oynuyor gibi geliyor bana" dedi. Türüt şunları söyledi:

        Diyarbakır mevzusuna gelince de bir sanatçı olarak üzüldüm. Mesela İbrahim Tatlıses hepimizin çok sevdiği sanatçı değil mi? Tatlıses’i bu ülkenin Karadenizli’si de, Egeli’si de Takyalı’sı da sevmedi mi? Nihat Doğan’ın Diyarbakır’da, Türk bayrağının olmadığı yerde destek amaçlı konuşmasına çok anlam veremedim, yadırgadımda. Orada niye Türk bayrağı yoktu? Hani bayraktan rahatsız olmuyordunuz? Orada başka paçavraları asıyorsunuz ama onurumuz, gururumuz olan yüce Türk bayrağını asmıyorsunuz. Burada samimiyet görmüyorum.

        "ÇELİŞKİLERLE DOLULAR"

        Onların siyasi çizgisinden olan, Meclis’te olan beyleri de çok samimi bulmuyorum. Onların bir çoğu da yalan yanlış konuşuyorlar. Bir taraftan’Bayrakla sorunumuz yok’diyeceksiniz, bir taraftan da Türk bayrağını asmayacaksınız. Böyle bir şey olabilir mi? Çelişkilerle dolular. Ben inanmıyorum bu samimiyete."

        İsmail Türüt, "Nihat’a bakıyorsun bir entelektüel, çok derin, farklı bir adam. Halbuki Nihat sevimli, cici, güzel şarkı okuyan bir adamdır. Senin ne işin var bu tip yerlerde. Bir ara spor antrenörü olmuş. Bazı şeyler insanın boyunu aşan şeylerdir" diye konuştu.

        "TARAFLI MEDYA BİZİ HEDEF ALDI"

        2007 yılında söylediği bir şarkıda Hrant Dink’in katillerini övdüğü yönündeki iddialar yüzünden mahkemelik olan Türüt, bu konuya ilişkin de şu açıklamaları yaptı:

        "Bu şarkıyı okuduğum için asla pişman olmadım. Şarkıyı ben değil, Arif ağebey yazdı. Biz kimsenin katilini övmüş değiliz. Taraflı medya o zaman bizi yerle bir etti. Seçim zamanı nasıl Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e saldırıyorlarsa, aynı hikaye o türküden dolayı bize oldu. Bu türküden dolayı bu ülkenin yüzde 98’i, televizyonda, yazılı basında, köşelerinde bize hakaretler ettiler, aleyhimizde haberler yaptılar.’Irkçı’dediler, ’bölücü’dediler. Gittik yargılandık ve beraat ettik."

        "HRANT DINK’İN ÖLÜMÜNE SEVİNMEDİM"

        Haksızlığa uğradığını söyleyen Türüt, "Ben kimsenin katilini övmedim. Ben Müslüman bir Türk evladıyım. Bir insanı öldürmek bütün insanları öldürmektir. Ben kimsenin ölümüne alkış tutar mıyım, kimsenin ölümüne sevinir miyim? Hrant Dink’in ölümüne hiç sevinmedim. Bir insanın ölümünden mutluluk duymam. Bu olayı taraflı basın bu hale getirdi, soysuz adamlar bu hale getirdi. Biz o türkünün içerisinde Karadaniz’de oynanan oyunlara dikkat çektik" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ