Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam Düzenli seks yapan genç görünür mü?

        Ahmet CİRİK / AHT

        İNGİLTERE’de eski Royal Edinburgh Hastanesi Yaşlılık Psikolojisi Bölümü Başkanı Dr. David Weeks’in yönettiği yeni bir araştırma, düzenli seks yapan insanların 7 yaş daha genç göründüğünü ortaya çıkardı. Araştırmaya göre 40-50 yaş grubunda haftada 2 yerine 3 kez seks yaptığını söyleyen çiftler, yaşıtlarından en az 7 yaş daha genç görünüyor. Seksin vücuda sağladığı faydaların kesinlikle genç kalmada önemli bir faktör olduğu da belirtiliyor.

        ‘Seks çok yararlı az bile söylemişler’

        BİLİNEN bir şeyi açıklıyorlar. O kadar doğal, o kadar normal deneyimlerle yaşanan bir olay ki bu. Mutluluk hormonları, keyfin getirdiği o güzel duygular depresip hareketleri ortadan yok ediyor. Öyle bir şey ki bu, bedende daha fazla oksijen alıyorsunuz. Bu mutluluk da iyi yaşam demek. Yani her şeyi besliyor. Evrimin ve evrenin bir kuralı bu. Yaşamı uzatıyoruz, soyların sürmesine hizmet ediyoruz. Bu çok tatlı bir keyfi olmalı. Mutluluğu aldıkça, ruh esinlendikçe çeşitli duygularla yansıtıyorsunuz. Mesela şiir yazıyorsunuz, âşık oluyorsunuz, seks hayatınız güzelleşiyor. Böyle ortamda da uzun yaşıyorsunuz. Adam 80 yaşında, 20 yaşında sevgilisi var. Bu demektir ki, bu adam seks hayatında iyidir. İngilizler az bile yazmışlar, ben olsam daha çok yazardım.

        Psikiyatr Prof. Dr. Özkan PEKTAŞ:

        ‘İki cinse büyük mutluluk katar’

        DÜZENLİ bir cinsel hayat özellikle her iki cinsin de yaşantısına çok büyük bir mutluluk katar. İlişkilerin, birlikteliklerin, beraberliklerin daha sağlamlaşmasına, çiftlerin daha mutlu olmasına sebep olur. Özellikle erkekler açısından bu çok daha önemli. Çünkü biliyorsunuz tüm dünyada prostatla ilgili sorunların en önemli kaynağı düzensiz cinselliktir. “Unumuzu eledik, eleğimizi astık, artık bizim için o işler geçti” demek yerine, kişinin görünümüne, hijyenine, temizliğine, titizliğine çok yardımcı olan şeylerdir. Beğenme ve beğendirme içgüdüsünü devam ettirebilmek için en önemli unsur cinselliktir.

        Psikolog Alanur ÖZALP:

        KENDİLERİNİ daha genç hissederler. Çünkü düzenli bir seks hayatı demek, vücudunla barışık olmak demek. Vücudunu sevmek demek. Böyle bir durumda da düzenli olarak seks yaşayan insanların ömürlerinin de daha uzun olduğunu söyleyebiliriz. İnsanlar hayata daha pozitif bakar, sinirli olmazlar. İnsanlar çevresindekilere daha fazla güvenebilirler. En önemlisi de insanlar kendilerini daha fazla severler. Vücutlarını daha fazla beğenmeye başlarlar. Böylece daha zinde ve genç görünebilirler. Ama bunun için düzenli seks yaşamak gerekir. Cinsellik için zaman ayırmalı ve ilişkilerinde barışık olmalılar. ‘İnsanlar hayata pozitif bakarlar’

        ‘İçinde aşk olmayan seks vücuda yaramaz’

        Cinsel Sağlık Enstitüsü Onursal Başkanı Cem KEÇE:

        ‘Şipşak seks değil uzun seks faydalı’

        SEKS yapmak insanların hem zihin hem beden sağlığına çok olumlu etkiliyor. Çünkü vücutta seks sonrası salınan hormonlar, vücudun bakımını ve yenilenmesini sağlıyor. Aynı zamanda seks yapmak spor anlamına geldiği için de vücut zinde kalabiliyor. Ergenlere öğretilen bir cümle var, “Çok mastürbasyon yaparsan enerjin biter, yorgun olursun” diye. Bu çok yanlış bir şey, bilakis mastürbasyon yapmak, seks yapmak vücudu zinde tutar ve cinsel isteği artırır. Seks yapmak derken bizim bildiğimiz penis-vajina birlikteliği değil, bunun kaliteli ve doyurucu bir şekilde gerçekleşmesi, yani hem kadının hem erkeğin tatmin olduğu keyifli bir cinsellik yaşamaları. Hani şipşak bir seksten değil, uzun bir seksten bahsediyoruz.

        Psikolojik Danışman Aşkım KAPIŞMAK:

        İLİŞKİDE, özellikle evlilikte cinsellik önemli. Evli olmadan yapılan sürekli seks aslında genç göstermiyor. Evliliğin içinde yani sağlıklı bir ilişkinin ve birlikteliğin içinde düzenli bir seks olduğunda, hormonal anlamda hem serotonin hem de oksitosin salgılanıyor. 2 hormon var çok önemli. Serotonin mutluluk hormonu verirken, oksitosin rahatlama hormonu veriyor, stresi azaltıyor vücutta. Ama burada cinselliğin genç göstermesi ya da kişiyi mutlu edebilmesi için kişinin birbirlerini sevmesi şart. Eğer ki sadece seks için bir araya geliyorlarsa bu vücuda da iyi gelmiyor, beyne de iyi gelmiyor. Cinsel bir ihtiyacı karşılıyorsun sadece. Ama içinde aşk olan, sevgi olan, samimiyet olan cinselliklerde hem hormonal hem psikolojik hem de biyolojik olarak kesinlikle faydası var. Hatta erkekten çok kadını gençleştiriyor. Yürümesinden tavırlarına kadar. Yıllardır sevişmeyen, cinselliğe girmeyen evli kadınları çok basit birkaç bir şeyle anlayabilirsiniz. Çok sert yürürler, bacaklarını ayırarak rahat bir şekilde yürümezler. Vücutları kaskatıdır, beden dillerini çok iyi kullanamazlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ