Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Medya "Milli Piyango haram değildir"

        A Haber’de Özlem Denizmen’in sunduğu Para Durumu programı Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Süleyman Ateş’i konuk etti.

        Programda piyango, loto gibi şans oyunları hakkında da fikirlerini açıklayan Ateş, milli piyango haram mı değil mi tartışmaları ile ilgili olarak, “Milli Piyango haram değil" açıklamasını yaptı.

        "LOTO VE TOTO HARAMDIR"

        İnsanı namazdan alıkoyması ve insanları birbirine düşman etmesi nedeniyle Kur’an-ı Kerim’in kumarı yasakladığını belirten Prof. Dr. Süleyman Ateş, Milli Piyango’nun insanları meşgul etmediğini ve birbirine düşman etmediğini o yüzden de haram olmadığını ifade etti. Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Süleyman Ateş, “İnsanlar Milli Piyango bileti alır, ondan sonra ya unutur ya da bileti saklar.

        Bu insanın vaktini almaz. Sadece bilet almaktan ibarettir. Fakat öteki Loto ve Toto bunlar insanın vaktini alan şeylerdir. Bunlar haramdır. Fakat Milli Piyango haram değil ama çok güzel bir şey de değildir. Mekruhtur anca… Yani hoş bir şey değildir. Ama öteki gibi haram sayılamaz. Benim kanaatim böyledir” şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ