Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam Öğretmenevlerinde içkili düğün devri bitiyor!

        Sultan UÇAR/AHT-ÖZEL HABER

        TBMM'de 24 Mayıs'ta kabul edilen ve 9 Eylül'de yürürlüğe giren alkollü içkilerle ilgili yasa kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı öğretmevlerinde içki yasağı başladı. Bakanlık kararı, Destek Hizmetleri Grup Başkanlığı Sosyal Tesisler ve İşletmeler Grup Başkanı Fevzi Durgun imzasıyla 667 öğretmenevi, akşam sanat okulu ile 81 il valisine bildirdi. Uygulama bu hafta başladı.

        YÖNETİCİLERE TEBLİĞ EDİLDİ

        Bakanlık, alkol satışıyla ilgili yeni düzenlemeyi görüşmek üzere, yurt genelindeki tüm öğretmenevi yöneticilerini toplantıya çağırdı. İstanbul'daki toplantı geçtiğimiz hafta bahçesinde türbe olduğu için alkol satışı yapılmayan tek öğretmenevi olan Cankurtaran Öğretmenevi'nde yapıldı. Öğretmenevi müdürlerine yeni yasanın hemen uygulanması talimatı verildi.

        'ZARAR EDERİZ, STOKLAR BİTSİN'

        Bazı öğretmenevi müdürleri, kurumların zarar etmemesi için ellerindeki mevcut içki stokları bitene kadar esnek davranılması talebinde bulundu. Müdürlerin bu talebi reddedildi. Düğün gibi organizasyonlarda daha önce protokol yapanlar sözleşmeye uygun olarak düğünlerini alkollü yapabilecekler. 1 Ocak 2014'te alkol tamamen bitecek. Öğretmenevlerinin tamamının içki ruhsatı yılbaşından itibaren geçerliliğini yitirecek. Önümüzdeki yıl öğretmenevlerinde yemeklerde, düğün dahil hiçbir organizasyonda alkollü içecek servisi-satışı yapılmayacak.

        Yasaya aykırı olarak alkollü içki satışı yapıldığı saptanan kurumların yöneticileri hakkında soruşturma açılacak.

        'ASIL FONKSİYONU KONAKLAMA'

        Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenevlerinde alkol satışıyla ilgili ne yapması gerektiğini 25 Nisan 2013'de Tüttün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu'na sormuştu. Kurul, öğretmenevlerinin durumunu incelemiş, Başkan Suat Evcimen imzasıyla 27 Haziran 2013'de alınan karar gereği, öğretmenevlerinin asli fonksiyonlarının öğretmenlerin konaklama ihtiyacını karşılamak olduğunu gördükleri kaydedilmişti.

        Tütün Mamülleri ve Alkollü İçeceklerin Satışı'yla ilgili yasanın 3. maddesine göre öğrenci yurtları, spor klüpleri, her türlü öğretim ve eğitim kurumları, kahvehane, kıraathane, pastane, bezik ve briç salonlarında alkollü içki satışı yapılamıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ