Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam Hediye mont domuz derisi çıkınca geri vermek istedi

        HT GAZETE

        Doğumgününde hediye gelen kabanın domuz derisinden yapıldığını öğrenen Beyza Koçyiğit, hemen iade etmek istedi. Süre geçtiği için reddeden mağaza yetkilisi, "Etiketin üzerinde açıkça yazıyor. Kimse itiraz etmiyor. En çok satan ürünlerimiz domuz derisinden" dedi. Fetva hattı, "Giymeyin" dedi.

        Beyza Koçyiğit, geçen ay kutladığı doğum gününde arkadaşından deri kaban hediye aldı. Bu sürede birkaç kez giydi. Birkaç gün önce arayan arkadaşı, mağazadaki deri kabanlarının çoğunun domuz derisinden olduğunu öğrendiğini söyledi. Beyza, kabanın etiketine baktığında "Yüzde 100 domuz derisi" ifadesini gördü.

        GERİ VERMEK İSTEDİ

        İade etmek istedi ancak mağaza yetkilisi, bir ayı geçtiği için değiştiremeyeceklerini söyledi. Mağaza yetkilisi, ürün etiketinde 7-8 dilde kabanın üretiminde kullanılan ham maddenin yazıldığını ve etiket kısmına bakıldığında domuz ibaresinin görüleceğini anlattı. Birçok kişinin bu ürünün domuz derisinden olduğunu bildiği halde aldığı anlatıldı.

        'YASAKLANMALI'

        Beyza Koçyiğit'in annesi Nurdan Koçyiğit, durumu tepkiyle karşıladı: "Müslüman genç kızlar için tasarlanmış olan domuz derisinden yapılan giysilerin satışının yasaklanmasını istedi. Soruşturdum satışı yasak değilmiş. İnsanlar bir şey alırken mutlaka etketine baksınlar. Yetkililer de bu tür ürünlerin satışı ile ilgili daha detaylı ve ön plana çıkan uyarılar yaptırmalı."

        FETVA HATTI: DERİ PİSTİR

        Cihan Haber Ajansı'nın haberine göre, İl Müftülüğü Fetva Hattı, domuz etinin yenilmediği gibi giysinin de üzerine giyilmemesinin yararlı olacağı, her ne kadar bazı aşamalardan geçmiş olsa da derinin 'necis' yani 'pis' olduğunu söyledi.

        BAYRAKLI: GÜNAH DEĞİL

        Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı: "Bunun dinen bir sakıncası yoktur. Dinen bize haram olan sadece domuz eti yemektir. Derisinden mont yapılabilir. Giymek bizi tiksindirebilir. Kültür bakımından giyilmeyebilir."

        "EN ÇOK SATAN ÜRÜNÜMÜZ"

        Mağaza yetkilisi, hiç kimsenin giyimde dini açıdan bir sorun olup olmayacağını kendilerine sormadığını, hatta bu ürünün en fazla satan ürünler arasında yer aldığını dile getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ