Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam Kuzen cinayetiyle ilgili çarpıcı açıklama, Katilleri 150 günde bulurum

        İsmet ACAR/AHT

        Balıkesir’in Savaştepe İlçesi’nde 8 yıl önce ortadan kaybolan 10 yaşlarındaki 2 kuzenin, 44 gün sonra tecavüze uğramış cesetleri bir menfezde bulundu. Köydeki tüm erkeklerden DNA örneği alınıp 160 kişi sorgulanmasına rağmen katillere ulaşılamadı.

        2 kuzenin ailelerinin avukatı İbrahim Erenci, kanunda yapılacak değişiklikle özel soruşturmacı yetkisi ve uzman bir ekip ile cinayeti 150 gün içinde çözebileceğini söyledi. Erenci, 2010’da davetli olarak konuyu görüşmek üzere TBMM’ye gittiğini, bazı partilerin temsilcileriyle görüştüğünü belirtti. Ceza Muhakemeleri Kanunu’nda yapılacak küçük bir değişiklik ile bu olayın, hatta faili meçhul kalmış pek çok olayın çözülme imkânının bulunabileceğini iddia eden Erenci, “Kanunda tanımlanan ‘özel soruşturmacı’ güvenlik güçleri dışında kalan kişilere de soruşturma yetkisi veriyor.

        Bu, şu anda devlet güvenliğine karşı işlenmiş suçları kapsıyor. Cinayet ve tecavüz bu kapsamda değil. Küçük bir değişiklik ile cinayet ve tecavüz bu kapsama alınabilir. Böylece pek çok meçhul olay çözülebilir. ‘Özel soruşturmacı’ yetkisi ile yeterli bütçe ve uzman bir ekiple bu vahim olayı en çok 150 gün içerisinde çözebilirim. Bunu iddialı bir şekilde söylüyorum” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ