Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Magazin Evliliği dövme mi bitirdi? Pelin Sönmez, Cengiz Çolak

        Tuğçe ÇEKİNMEZ-Arif HÜR

        Akasya Durağı dizisinin genç oyuncularından Pelin Sönmez, 1 Haziran’da ABD Los Angeles Konsolosluğu’nda evlendiği işadamı Cengiz Çolak’tan ayrıldı. Çiftin evliliğinin dövme yüzünden bittiği iddia edildi. Söylenenlere göre Pelin Sönmez, bacağına eski sevgilisi popçu Murat Dalkılıç’ın soyadını dövme yaptırmıştı. 1.5 aylık evliliği Pelin Sönmez’in bu dövmeyi sildirmemesinin bitirdiği öne sürüldü. Son yıllarda dövme yaptıran ünlüler, eski sevgilisi ya da eşini simgeleyen dövmeleri sildirmesiyle de gündeme geliyor. Hadise, Demet Akalın, Ebru Şallı, Ece Gürsel sevgili dövmesi sildiren ünlülerden birkaçı. Yine ünlülere sorduk: Eski eşin ya da sevgilinin adını ifade eden dövmeyi sildirmemek ayrılık nedeni olabilir mi?

        'Dövmemisildirmezdim'

        Manken Merve BÜYÜKSARAÇ:

        Bence o dövmeyi baştan yaptırmak yanlış. Her ilişki bir şekilde bitebilir. Yaptıranlara saygı duyarım ama benim dövmem olsaydı yeni ilişkimin benden bu tarz beklentisine olumlu cevap veremezdim. Bir dövme üzerinden kesinlikle ilişki yürütülmez. Sorun bile olmamalı; hele ki bir boşanma sebebi haline gelmesi çok saçma.

        'Evlenmeden önce sildirmeli'

        Oyuncu İlknur SOYDAŞ:

        Ben dövmeye karşı bir insanım. Hayatım boyunca yaptırmadım, yaptırmayı da düşünmüyorum. Aslında bu öncelik olarak bir kadının düşünmesi gereken bir mesele. Evlilik aşamasına gelmeden bunu sildirmesi lazım. Evleneceği erkeğe göstermemesi gerekir. Önceki ilişkiden kalma ismin olması hoş bir durum değil.

        'Dövme yaptırmakuyuzluk'

        Şarkıcı Tuğba EKİNCİ:

        Koskoca dövme de düğünden sonra görülmez ki canım. Önceden hiç mi incelememiş. Bence hatun bilinçli, düğünde altınları kapıp kaçmak için evlenmiş. Mantıklı cevap bulamadım. Dövmenin kendisi uyuz bir şey.

        'Ben silerseevlenirdim'

        Tiyatrocu Nilgün BELGÜN:

        Sildirsin de gelsin. Birlikteyken o dövmenin kolunda kalması mümkün değil. Silerse zaten evlenirim.

        'Sildirmemekboşanmanedeni'

        Komedyen Şafak SEZER:

        Eski sevgilinin adının yazılı olduğu dövmeyi sildirmemek bence boşanma nedeni olabilir. Karşı tarafın istemediği bir şeyi diretmenin anlamı yok diye düşünüyorum.

        'Sildirmemesebebinebakılmalı'

        Oyuncu Özge GÜREL:

        Bana göre tepkiler sebeplere bağlı olmalı. Dövmeyi sildirmeme sebebinin ne olduğu önemli. Ona bakmak lazım. Olay hâlâ eski sevgilinin hatırlanmasının istenmemesiyse evet karşı taraf haklı. Güven sarsıcı çünkü. Ama benim sidirmeme sebebim başkaysa mevzunun boşanmaya gitmesi saçma.

        'Dövmeyi sildemezdim'

        Eski manken-Okan Üniv. Yrd. Doç. Dr. Ebru GÜZEL:

        Ben böyle bir durumla karşılaşsam karşı tarafa “Dövmeyi sil” talebinde bulunmazdım. Bunu kişisel tercihine bırakırdım. Geçmişte yaşanan arkadaşlıkların ve ilişkilerin geçmişte kaldığı unutulmamalıdır. Dövme bir nevi dışavurumdur. Kişinin o anki ruh halini yansıtır.

        'Boşanma nedeni olamaz'

        Oyuncu Ümit ERDİM:

        Evlenirken sen bunu bilerek “Evet” demişsin. O yüzden bu boşanma nedeni olamaz. Nikâh masasına oturtmadan önce karşı taraf bunu bilmiyor muydu? Biliyordu. Bu sorun nikâh masasına oturmadan önce çözülmeliydi

        'Geçmişine ambargo koyamam'

        Şarkıcı Soner ARICA:

        Benim için sorun olmaz. Hepimizin hayatında özel birileri oldu. Eğer 18 yaşında birbirimizi tanıyamadıysak o heyecanla hepimiz bir şeyler yaptırıyoruz. Belki onu o da düşünürdü, ismi başka şekilde kapatırdı. Anılara saygı göstermekte değil kasıt burada. Geçmişine ambargo koyamam. Atıyorum, Ali olsun o kişi. “Ali” dediğinde o an ne yapıyor, duyguları ne şekilde ona karşı, bir hissi var mı diye analiz etmeye çalışırım. Ama benimle birlikteyken sadece ben varsam hayatında duygusal olarak; şekillere, sembollere önem vermem.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ