Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Sağlık Vali Şahin'den Dr. Tucer'in görevden alınmasıyla ilgili açıklama, Edirne, Vali, Dursun Ali Şahin, Edirne Devlet Hastanesi, Gastroentoloji Uzmanı,

        Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Devlet Hastanesi Gastroentoloji Uzmanı olarak görev yapan Dr. Dilek Tucer'in görevden alınması gerekçesiyle ilgili olarak çıkan haberler hakkında bir açıklama yaptı.

        Şahin'in, yaptığı yazılı açıklamada, "Bilindiği gibi 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 15. maddesi Madde 15 - (Değişik: 12/5/1982 - 2670/7 md.) 'Devlet memurları, kamu görevleri hakkında basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç veremezler. Bu konuda gerekli bilgi ancak bakanın yetkili kılacağı görevli illerde valiler veya yetkili kılacağı görevli tarafından verilebilir' şeklindedir. Bu çerçevede Edirne Devlet Hastanesi'nde görevli Gastroentoloji Uzmanı Dr. Dilek Tucer'in, kendi uzmanlık alanı dışında toplumda infiale yol açacak biçimde gıda sektörü ve halk sağlığı alanında basına bilgi ve demeç verdiği, yetki alanı dışındaki idari ve siyasi makamların görev alanına müdahale ederek toplumu yanlış yönlendirdiği ve bu konularda hiçbir bilimsel veriler olmadan açıklamalarda bulunarak bir hekim sıfatına uygun düşmeyen tavır ve davranışlar sergilemesi sebebiyle görevden alınmış ve hakkında açılan soruşturma sürmektedir. Müfettiş raporu doğrultusunda kişinin durumu değerlendirilecektir. Ayrıca, hastaların mağdur edilmemesi amacıyla Kırklareli Devlet Hastanesi'nden geçici görevle doktor görevlendirilmiş olup hasta kabulüne devam etmektedir" denildi.

        Bu arada İpsala Çeltik Üreticileri Birliği, pirinçle ilgili açıklamaları dolayısıyla görevden alınan Edirne Devlet Hastanesi İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Dilek Tucer hakkında suç duyurusunda bulundu. İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar, Dr. Tucer'in açıklamaları nedeniyle maddi ve manevi zarara uğrayacaklarını öne sürdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ