Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dış Yazar Rabia isminin anlamı nedir? Rabia ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Rabia isminin analizi
        1

        Rabia ismi toplumda yaygın olarak kullanılan kız isimlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Çocuklarına özel ve anlamlı bir isim arayışında olan anne ve baba adayları Rabia isminin anlamını araştırmaktadır. Rabia isminin anlamı, Rabia ne demek, Rabia Kuran’da geçiyor mu, Rabia isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Rabia İsminin Anlamı

        İsimler anlamlarına göre farklılık gösterebilmektedir. Özellikle Türkçe kökenli olmayan isimlerin anlamlarını bilemeyebiliriz. Bunun için genellikle çeşitli kaynaklardan, yakın çevreden ya da arama motorundan yardım alırız. Anne ve baba adayları da doğacak çocuklarını kucaklarına almaya hazırlanırken bir yandan da isim telaşı içindedir. Çocuklarına güzel bir isim bulma arayışında olan anne ve baba adayları araştırma yapmaktadır çünkü isimlerin güzel anlamları olabileceği gibi kötü anlamları da bulunmaktadır. Kötü anlamlar içeren isimleri tercih etmek istemezler. Rabia ismi de Arapça kökenli bir isim olup toplum genelinde kız çocuklarına koyulan bir isimdir. Rabia ismi birden fazla anlam taşımaktadır. Rabia isminin anlamları şunlardır:

        • Salisenin 60'da 1'i demektir. Dördüncü anlamına gelir.
        • Tazminat döneminde sonra memurluk görevindeki bir rütbenin adı.
        • Ünlü bir kadın mutasavvuf.

        Rabia Ne Demek?

        İsmi tamamlayan o ismin sahip olduğu anlamdır. Kulağa hoş gelmesi, kolay söylenmesi ya da kökeni, isim için önemli olan diğer kıstaslardır. Anne ve baba adayları da güzel bir isim bulma konusunda araştırma yapmaktadır. İsimler bilmediğimiz anlamlara da sahip olabilmektedir. Bu sebeple de isim hakkında kapsamlı bir araştırma gerekir. Rabia ismi ülkemizde yaygın olarak kullanılan isimlerden biridir. Kız çocukları için tercih edilen bu ismin birden fazla anlamı bulunmaktadır. Rabia ismi; salisenin 60'da 1'i demektir. Dördüncü anlamına gelir. Ayrıca Tazminat döneminden sonra memurluk görevindeki bir rütbenin adı olarak bilinmektedir. Ünlü bir kadın mutasavvuf anlamında da kullanılmaktadır.

        2

        Rabia Kuran’da Geçiyor Mu?

        Ebeveynler isim tercih ederken farklı kıstasları öne çıkarabilmektedir. Bazı ebeveynler kulağa hoş gelen isimler tercih ederken bazıları köken üzerinde durmaktadır. İsimler için belirlenen kıstaslar farklılık gösterse de ismin anlamı üzerinde durulması gereken bir detaydır. Bazı ebeveynler de ismin Kuran’ı Kerim’de geçip geçmediğini araştırmaktadır. Kuran’da yer alan isimlere yönelmektedir. Ancak Kuran’da yer almasa da birçok güzel anlam taşıyan isim bulunmaktadır. Rabia ismini çocuğuna koymaya hazırlanan anne ve baba adayları bu ismin Kuran’da yer alıp almadığını araştırmaktadır. Rabia ismi Kuran’ı Kerim’de yer almamaktadır ancak bu Rabia isminin koyulması caizdir.

        Rabia İsminin Analizi Nedir?

        İsim analizi konusu günümüzde en az kahve falları kadar yaygınlaşan bir konudur. İsim analizi yardımıyla hangi olumlu ve olumsuz özelliklere sahip olduğumuz listelenir. Merak ettiğiniz bir isim hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Bir nevi karakter tahlili görevini üstlenmektedir. Bazı ebeveynler de isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Rabia ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları bu ismin analizini merak etmektedir.

        Bu ismi taşıyan bireyler kırılgan bir yapıya sahiptir; naiftirler. Çalışmayı ve araştırmayı severler. Maneviyatları da oldukça güçlüdür. Duygusal anlamda da hislerini yoğun yaşarlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ