Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ramazan Fatih Hırka-i Şerif Camii'ndeki Hırka-i Şerif ziyarete açıldı
        1

        Akıncan ABADAN / İSTANBUL

        Fatih Hırka-i Şerif Camii'nde bulunan Hz. Muhammed'in, Veysel Karani Hazretleri'ne hediye ettiği Hırka-i Şerif, Ramazan'ın ilk cumasında ziyarete açıldı. Ziyarete gelen bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

        2

        Hırka-i Şerif'in ziyarete açılışı sebebiyle Fatih'teki Hırka-i Şerif Camii bahçesinde tören düzenlendi. Törene; İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve vatandaşlar katıldı.

        3

        İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran'ın dua okumasının ardından Hırka-i Şerif ziyarete açıldı. Hırka-i Şerif-i ziyaret eden bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

        4

        Veysel Karani Hazretleri'nin 58. kuşak torunu Gülay Köprülü, ''Burada olmak çok büyük bir mutluluk, bana çok huzur veriyor. Bu görevi yerine getirdiğim için çok mutluyum'' dedi.

        5

        Ziyarete gelen bir vatandaş, ''Malum dünyada bir tek örneği olan Efendimiz'in (s.a.v) hırkasını ziyarete geldik. Allah tekrar buluşmayı nasip etti. Çok şükür ediyoruz. Cümlemizden Allah razı olsun'' şeklinde konuştu.

        6

        Ziyarete gelen Rahmi Duran ise şu ifadeleri kullandı: ''Efendimiz (a.s.m) mübarek emanetini burada görmek bize nasip oldu. Ondan bir şema almaya gayret ediyoruz. Onun şefaatine nail olmak için buraya geldik.''

        7

        Hırka-i Şerif, haftaiçi saat 10.00 ile 18:00, haftasonu ise 09.00 ile 18.00 arasında ziyarete açık olacak.

        8

        Hırka-i Şerif'i ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, İETT'nin Ramazan Hattı otobüslerini kullanabilecek. Yaşlı, hamile ve hasta ziyaretçiler, sıra beklemeden refakatçiler eşliğinde Hırka-i Şerif'i görebilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ