Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ramazan İftar menüleri! Günün iftar menüsü ve en güzel iftar yemek tarifleri Haberturk.com'da!

        İmsaktan iftara kadar yemekten, içmekten ve cinsel ilişkiden uzak durarak yapılan oruç ibadeti, müslümanlar tarafından eda ediliyor. Oruçların açıldığı iftar vaktinde, 'Ne yemek yapsam? diye düşünen hanımlar; doğru yerdesiniz... İftar menüsünde özel bir tarif olsun isteyenlerdenseniz, sizler için hazırladığımız günün iftar menüsü başlıklı ramazan menüsü haberimizi inceleyebilirsiniz...

        GÜNÜN İFTAR MENÜSÜ

        HİDİV ÇORBASI

        MALZEMELER

        - 2 adet kabak

        - 2 adet patates

        - 2 adet havuç

        - 1 yemek kaşığı tereyağı

        - Tuz

        MEYANESİ İÇİN;

        REKLAM

        - 1 yemek kaşığı tereyağı

        - 3 yemek kaşığı un

        - Su

        TERBİYESİ İÇİN;

        - 1 adet yumurta

        - 1 su bardağı süt

        SUNUMU İÇİN;

        - Dereotu

        HAZIRLANIŞI

        Kabak, havuç ve patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Tereyağını tencereye koyup üzerine rendelediğiniz sebzeleri ekleyip çok az soteleyin. Üzerine soğuk su ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra bir süzgeçten geçirerek tanelerini ezin. Ezdikten sonra suyu ile tekrar birleştirin ve tekrar tencereye alın.

        Meyanesi için tereyağını tavaya koyup eritin. Üzerine unu ekleyip biraz kavurun. Kavurduktan sonra üzerine soğuk su koyup karıştırarak açın. Açtıktan sonra meyanesini yine süzgeçte ezip tencereye ekleyin. Terbiyesi için, başka bir kapta yumurtanın sarısını ve sütü çırpın. Çorba kaynadıktan kesilmemesi için terbiyesinin üzerine 2-3 kepçe çorbadan ekleyip, öyle çorbaya ilave edin. Sonrasında karıştırarak pişirin. Kapatmaya yakın tuzunu ekleyin. Piştikten sonra üzerine dereotunu doğrayıp servis edin.

        REKLAM

        SÜTLÜ ET SOTE

        MALZEMELER

        - 700 gr kuşbaşı et

        - 1 adet soğan

        - 3 diş sarımsak

        - 1 çay bardağı süt

        - 6-7 adet domates

        - 7-8 adet yeşil biber

        - 2-3 çorba kaşığı tereyağı

        - Zeytinyağı

        - Kekik

        - Karabiber

        - Tuz

        HAZIRLANIŞI

        Lezzetli bir sütlü et sote için öncelikle etleri haşlayın. Soğanları yarım ay şeklinde, biberleri ve sarımsakları ince ince, domatesleri küp küp doğrayın. Ardından bir tencereye etleri, soğanları, sarımsakları, zeytin yağı, tereyağı ve tuzu ekleyip soteleyin. Daha sonra içine sütü ilave edip biraz suyunu çekmesini bekleyin. Ardından doğranan biberleri ilave edip hafif etin içinde kızartın. Daha sonra küp şeklinde doğranan domatesleri ekleyip tencerenin ağzı açık olarak pişirin.

        Yemeği ocaktan almaya yakın tencerenin ağzını kapatarak 10 dakika daha pişirin. Ardından baharatları katalım ve karıştıralım. Sütlü Et Sote servise hazır.

        REKLAM

        ZEYTİNYAĞLI PİLAV

        MALZEMELER

        - 1 su bardağı pirinç

        - 1.5 su bardağı sıcak su

        - 1 tatlı kaşığı pul biber

        - 1 tatlı kaşığı tarçın

        - 2 çorba kaşığı zeytinyağı

        - Tuz

        HAZIRLANIŞI

        Öncelikle pirinci sıcak suda, su soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra bol suyla birkaç kez yıkayıp süzün. Zeytinyağını ısıtıp pirinci kavurun. Sıcak suyu ekleyip birkaç taşım kaynattıktan sonra tuzunu, pul biberi ve tarçını ekleyip tatlandırın. Ateşi kısın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.

        FİNCAN TATLISI

        MALZEMELER

        - 5 su bardağı süt

        - 2 su bardağı toz şeker

        - 2 türk kahvesi fincanı kadar un

        - 4 çorba kaşığı nişasta

        - 2 tatlı kaşığı tereyağ

        - 2 adet muz (Dilimlenmiş)

        - 1,5 türk kahvesi fincanı fındık

        ÜZERİ İÇİN

        - Antep fıstığı

        - Hindistan cevizi

        HAZIRLANIŞI

        Öncelikle bir tencereye süt, un, şeker ve nişastayı koyun. Kulak memesi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. 2 tatlı kaşığı tereyağını ekleyip mikser yardımıyla çırpın. Türk kahvesi fincanlarının içini su ile ıslatın. Hazırlanan muhallebiyi fincanların yarısına kadar dolduralım. Ortasına önceden dilimlenmiş muz dilimlerini ve fındıkları ekleyin. Daha sonra fincanın diğer yarısını da muhallebi ile doldurun. Hazırlanan fincanları 3-4 saat buzdolabında dinlendirin. Süre bitiminde tatlıların kenarlarını bıçak yardımıyla ayırıp çıkartın. Daha sonra hindistan cevizini tatlıların üzerine serpin ve fıstıkla üzerini süsleyin. Fincan Tatlısı serbise hazır.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ