Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kanser ‘Prostat kanserinin erken tanısı yok, kontrol gerek’, prostat kanseri tanısı, prostat kanseri belirtileri, Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mevlana Derya Balbay

        Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mevlana Derya Balbay, prostat kanserinin erken dönemde belirtisinin olmadığını, 50 yaşından sonra düzenli kontrol yapılması gerektiğini söyledi.

        Antalya’da başlayan ve üç gün sürecek, Türk Üroloji Derneği tarafından düzenlenen 23. Ulusal Üroloji Kongresi’nde bir konuşma yapan Balbay, “Prostat kanserinde maalesef erken tanı yok. Erken dönemde kesin bir belirtisinin olduğunu söylemek zor. Ancak 50 yaşından sonra erkeklerin düzenli kontrole gitmesi hastalığın ilerlemeden tespiti için önemli. Ilerleyen dönemlerde ise hastalık kemiklere yayıldığı için hastalar daha çok kemik ağrısı şikâyetiyle bize geliyor” dedi.

        Balbay kongrede, prostat kanserinin ameliyatla tedavilerine alternatif olarak ileri sürülen yeni yöntemlerin bilimsel değeri, radyoterapinin yeri, kemiklere ve diğer organlara sıçramış prostat kanserlilerde uygulanacak tedaviler ve uygulama şekilleri, testosteron kullanımı ve prostat kanseri gibi konuların da tartışıldığını ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ