Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Omega 3 sigarayı bırakmaya yardımcı olabilir, Sharon Rabinovitz Shenkar, omega 3, omega 3 vitamini faydaları, sigarayı bırakma

        İsrail'de bilim insanlarının araştırması, Omega 3 verilen tiryakilerin nikotin ihtiyacının azaldığını gösterdi.

        Araştırmaya günde en az 10 sigara içen 18-45 yaşındaki kişiler katıldı. İlk gruba Omega 3 verildi. Diğer grup tedavi özelliği olmayan bir kapsül (plasebo) aldı. Araştırmanın konusunu ve Omega 3 aldıklarını bilmeyen katılımcıların tiryakilik durumu 30 gün incelendi. Ayrıca katılımcılara sigara sınırlaması getirilmedi.

        Bilim insanları, Omega 3 alanların günde 2 sigara daha az içtiğini, dolayısıyla nikotin ihtiyacının yüzde 11 azaldığını gördü. Diğer gruptakilerin nikotin ihtiyacında düşüş olmadı.

        Araştırmaya imza atanlardan Sharon Rabinovitz Shenkar, sigarayı azaltmaları ya da bırakmaları için tiryakilere verilen ilaçların çok etkili olmadığına ve bunların telafi etmesi zor yan etkilerinin bulunduğuna dikkati çekti. Bilim insanı, ucuz ve çok az yan etkiye sahip Omega 3'ün sigarayı bırakmak istemeyenlerde bile nikotin ihtiyacını azaltabildiğini vurguladı.

        Ancak bilim insanları, Omega 3'ün doktora danışılarak alınması gerektiğini belirtti.

        Araştırmanın sonuçları "Journal of Psychopharmacology" dergisinde yayımlandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ