Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Muhammet bebeğin beyin ölümü gerçekleşti, Muhammet Eren Dönmez, Yavuz Dönmez, beyin ölümü, organ nakli

        Almanya'nın Giessen Üniversitesi Hastanesi'nde kalp nakli beklerken, 7,5 ay önce kalp krizi geçiren ve beyni ağır hasar gören 2 yaşındaki Muhammet Eren Dönmez'in, tedavi gördüğü İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşti. Muhammet'in babası Yavuz Dönmez, "Çocuğumun bütün iç organlarını bağışladık. Gözlerini de bağışladık" dedi. Ancak küçük Muhammet'in organları enfeksiyon kaptığı için başka hastalara nakledilemeyecek.

        Üç günden bu yana Çapa'da bulunan İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören 2 yaşındaki Muhammet'in babası Yavuz Dönmez, hastane bahçesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

        Acılı baba, yaptığı açıklamada, Muhammet'in bütün organlarını bağışladıklarını belirterek, "Yapılan tetkiklerle Muhammet'in beyin ölümü kesinleşti. Muhammet'in bütün iç organlarını bağışladık. Gözlerini de bağışladık. Vücudunda çok fazla enfeksiyon olduğu için organ nakli için bir problem oluşturuyor. Alıcı kişiye enfeksiyonlu bir organ verildiğinde problem çıkarma ihtimali var. Artık doktorlar nasıl uygun görürlerse öyle yapılacak. Gözle ilgili uygun bir alıcının bulunamadığı söylendi. Bizim söylediğimiz akciğer, karaciğer, ince bağırsak, pankreas, böbrek, göz bunların hepsini bağışladık. Tabi değerlendirmeyi doktorlar yapacak. Biz insan olarak üzerimize düşeni yapmak istedik. Çocukta halen yapay kalp var. O kalbin ayrılması gerekiyor'' dedi.

        "AİLE OLARAK ORGANLARIMIZI BAĞIŞLADIK"

        Organ bağışının hayat kurtarabileceğine dikkat çeken Yavuz Dönmez, ''Bu sadece benim çocuğumun derdi değil, şuanda binlerce insanın en büyük derdi. Bir insanın ölüsünden onlarca insana hayat verebiliyorsunuz. Bunu göz ardı etmemek gerekiyor diye düşünüyorum. Bizde başımıza gelince anladık ama insanlar başına gelmeden bunu anlamalıdır. Bu şekilde bir sürü hayat kurtarabilirler. Umarım bu konuda herkes daha bilinçli olur. Önümüzde eğer tabular varsa bu tabuları yıkmamız gerekiyor. Biz Almanya'ya gitmeden önce aile olarak organlarımızı bağışladık'' diye konuştu.

        ORGANLAR ENFEKSİYON KAPTIĞI İÇİN BİR BAŞKA HASTAYA NAKLİ MÜMKÜN DEĞİL

        Öte yandan, hastane yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Muhammet bebeğin organlarının enfeksiyon kaptığı ve bu nedenle organların bir başka hastaya nakledilmesinin mümkün olmadığı öğrenildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ