Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Cildiniz kuruysa çözüm marulda, Kuru Ciltler, Kuru Yüz, Marulun Faydaları, Isırgan Otunun Faydaları

        Suna DUMANKAYA / HT MAGAZİN

        Cildim çok kurudu ve kuruluktan ötürü kırışmaya başladı. Nasıl bir bakım uygulamamı önerirsiniz? Suzan D./Ankara

        3 Yaprak marul, 3 yaprak maydanoz, 4 damla lavanta ve 3 yemek kaşığı iyi zeytinyağını blender’dan geçirin. Her akşam bu karışımla cildinize masaj yapın. Bu formülden düzenli olarak yararlanın. Cildinizin toparlanmasını sağlayacaktır.

        Saçlarınız ısırgan otuyla güçlensin

        Çok ince telli saçlara nasıl bir bakım uygulanmalı? Sinem Y./Konya

        1 Kahve fincanı hintyağını saç diplerinize sürün. Başınızı nemli sıcak havluyla sarın. Yarım saat sonra yıkanın. Isırgan otunu çay gibi demleyip son durulama suyunuza ekleyin. Saçlarınız ısırgan otuyla güçlensin.

        Sararan tırnaklara greyfurt

        Tırnaklarım çok sarardı. Bu kötü görüntüyü koyu renk ojeyle kapatmaya çalışıyorum. Sararmanın önüne geçmek için ne yapabilirim? Esra Y./Bolu

        Tırnaklarınızı greyfurt kabuklarıyla ovun. Ardından eşit miktarda limon suyu ile oksijenli suyu karıştırıp tırnaklarınızı bu suyun içinde bekletin. Bu formülden düzenli olarak yararlanın.

        Ağız kokusuyla başım dertte. Beni çok utandıran bu sorundan kurtulmanın yolu nedir? Sevinç G./Manisa

        Dişlerinizde iltihaplanma ya da midenizde bir sorun olabilir. Öncelikle doktora gidip sorununuzun nedenini öğrenmenizi tavsiye ederim. Ayrıca 1 çubuk tarçın ile 1 tatlı kaşığı karanfili 4 dakika boyunca 1 su bardağı suyun içinde kaynatın. Bu karışımdan ağız çalkalama suyu olarak yararlanın. Sık sık nane ve kakule çiğnemeyi de ihmal etmeyin. Ağız kokusunu tarçınla giderin

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ