Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Soğuk algınlığını önlemek için doğal yöntemler, Soğuk Algınlığı, Grip, Gripten Korunmak

        Damla ÇELİKTABAN / HT MAGAZİN

        Kış demek çocuklu aileler için hastalık mevsimi başladı demek… Dün Uzay’ın şu sıralar yaşadığı hastalıktan bahsettim yazımda… Sağolun. O kadar çok geçmiş olsun mesajı ve hatta öneriler aldım ki… Kendini yalnız hissetmemek çok güzel… Biz korumayı başaramadıysak da çocukların hastalığa meylettiği bu dönemleri bazı doğal önlemlerle daha hafif atlatmak mümkün… Özellikle de söz konusu olan şey soğuk algınlığı, nezle gibi henüz en baş safhalardaki bir sıkıntı ise… İşte soğuk algınlığını daha da ağırlaşmadan tedavi etmek için hem kendinize hem çocuğunuza kullanabileceğiniz 5 yöntem:

        EKİNEZYA: Bitkisel tedaviden ana akım eczacılığa kadar, bu mor çiçek yüzyıllardır çok amaçlı bir tedavi aracı olarak kullanılıyor. Son zamanlarda soğuk algınlığı ve grip tedavisi konusunda popüler bir hale geldi ve araştırmalar da etkisini destekliyor. En iyi yöntem, hastalık tam kapasite görüldüğünde kullanmaktır. Ekinezyayı tabletler halinde alabilirsiniz, çayını demleyebilirsiniz ya da deneyimli aktarların yapabildiği tentür halini kullanabilirsiniz.

        C VİTAMİNİ: 100’den fazla araştırma C vitamininin vücut sağlığı için ideal besleyici madde olabileceğini gösteriyor. C vitamini uzun süredir bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle tanınıyor ve hastalık zamanlarında bu özelliği işe yarıyor. Soğuk algınlığına yakalandığınızda taze sıkılmış limon, zencefil ve balla hazırladığınız sıcak bir içecek için. Boğaz ağrısı da varsa eğer, karışıma öğütülmüş kırmızıbiber ekleyin ve gargara yapın.

        SU: Bolca su içmeniz gerekiyor. Elbette ki farklı türde sıvılar da içebilirsiniz; ancak gereken miktar göz önüne alındığında su içmek en iyisidir. Çok fazla çay, meyve suyu ya da limonata mide bulandırabilir. Vücudumuz idrar yolu ile toksinleri atar. Dolayısıyla içtiğiniz her bardak su, soğuk algınlığının bir kademe hafiflemesini sağlar.

        DİNLENME: Bu her zaman kolay değil; ancak bir şeylerin ters gittiğini anladığınız an kendinize biraz zaman ayırabilseniz uzun vadede çekeceğiniz acıyı azaltmış olurdunuz. Sıkıca giyinin ve yatağa ya da kanepeye kıvrılın. İhtiyacınız olan şeyleri ve eski sevdiğiniz bir kitabı yanınıza alın. Telefonunuzu kapayın. Birkaç kez şekerleme yapın ve 8-10 saat uyumaya çalışın. Çocuklar söz konusu olduğunda ise ufacık bir şikayeti dahil göz ardı etmeyin. “Biraz boğazım acıyor” diyen bir çocuğu okulagöndermek yerine evde dinlenmesini sağlamak büyüyebilecek bir hastalığın önüne geçmeyeyarar.

        SICAK BANYO: Suyu dayanabildiğiniz kadar ısıtın. Çeşitli yağlar ve tuzlar ekleyebilirsiniz. (Okaliptüs ve kekik burun tıkanıklıklarına ve kuru öksürüğe iyi gelir.) Buhar sinüslerinize iyi gelecek, su ağrıyan kaslarınızı ve kemiklerinizi rahatlatacak, ısı ise terlemenize sebep olarak rahat bir uyku çekmenizi sağlayacak. Eğer ateşlenmeye başladıysanız sıcak banyo yerine ılık duş almalısınız. Zaten ısınmakta olan vücudunuza daha fazla sıcaklık iyi gelmez.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ