Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık En sağlıklı insanlar bu yerlerde yaşıyor, en sağlıklı şehirler, dünyanın en sağlıklı şehirleri, monaco,tokyo, perth, kopenhag, singapr
        1

        1-Singapur: 84 yaş ile ortalama ömrün en uzun olduğu ülke olmanın yanı sıra bebek ölümleri oranının da en düşük olduğu ülkelerden biri. Ayrıca dünyanın en iyi sağlık hizmetlerine sahip ülkeler arasında.

        2

        2-Tokyo: Ortalama ömür 84.19 yıl. Bunun yüksek olmasını sağlayan faktörler arasında, kamu sağlığına yapılan yatırımların fazla olması da yer alıyor. Japonların genel temizliği, balık ve sebzeye dayalı diyet artı etki ediyor.

        3

        3-Perth: Women's Health dergisinin Avustralya sayısına göre bu kent sağlıklı beslenme, ruh sağlığı, tıbbi sağlık ve yaşam doyum seviyesi bakımından en üstlerde yer alıyor.

        4

        4- Kopenhag: BBC'nin haberine göre dünyanın en sağlıklı yerleri arasında 4. sırada yer alan Danimarka'nın başkenti Kopenhag, bisiklet kültürü ve karbondioksit salınımındaki düşüş nedeniyle dünyanın en sağlıklı kenti.

        5

        5-Monaco: Fransız Rivierası'nda prenslikle yönetilen bu şehir devleti, 2 km karelik alanı ile dünyanın nüfus yoğunluğu en fazla olan ülkesidir. 89.6 yıl ile dünyanın en uzun ortalama ömrüne sahip.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ