Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kalp Sağlığı Kalpleri duran hastalara başarılı müdahale, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Abdullah Cirit, Iğdır Devlet Hastanesi, kalp sağlığı, Nezahat Yıldırım,Yusuf Ergen,Şamil Akpulat

        Kalp krizi sonrası 85 dakika boyunca kalbi duran Şamil Akpulat (35), 60 dakika boyunca kalbi duran Nezahat Yıldırım (45 ) ve 60 dakika boyunca kalbi duran Yusuf Ergen (65 ) isimli hastalara, Iğdır Devlet Hastanesi'ndeki Kardiyoloji Kliniği ve Yoğun Bakım ekiplerince, yapılan kalp masajı ve pıhtı eritici tedavi yöntemiyle mucizevi bir şekilde hayata döndürüldü.

        Konu hakkında açıklamada bulunan Iğdır Devlet Hastanesi'nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Dr. Abdullah Cirit, bu seviyede uzun sureli kalp durması sonrası hayata yeniden dönme oranının düşük olasılıklı olduğunu söyledi. Cirit, "Her üç hastamız farklı tarihlerde uzun süre kalpleri durdu. Biz ekip olarak üç hastamıza da pes etmeden kalpleri durduğu 85 ile 60 dakika boyunca kalp masajı ve pıhtı eritici tedavi uygulayarak müdahale ettik ve kendilerini hayata döndürdük. Hastalarımızın hem etkili bir canlandırma işlemi ve akılcı tedavilerle yaşama dönmüş olmaları, hem de beyin işlevleri açısından herhangi bir kayıp yaşamamaları, hasta ve hasta yakınları için sevindirici, Iğdır Devlet Hastanesi Yoğun Bakım ve Kardiyoloji Kliniği çalışanları için de gurur vericidir" dedi.

        "BU TÜR MÜDAHALELER BÜYÜK MERKEZLERDE ANCAK YAPILABİLİNİYOR"

        Bu tür müdahalenin Iğdır'da yapılmasının gurur verici olduğunu belirten Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Aydın Çağaç, "Bu tür müdahaleler büyük merkezlerde ancak yapılabiliniyor. Hastanemizde arkadaşlarımız bunu başararak üç hastamızın hayatını kurtardılar. Bu da hastanemizde sağlık anlamında ciddi tedavilerin yapıldığının önemli bir göstergesidir. Bundan dolayı arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Bu anlamda hastane yönetimi olarak da kendilerine teşekkür belgesi verdik" şeklinde konuştu.

        Iğdır Devlet Hastanesi Yoğun Bakım ve Kardiyoloji Kliniği ekiplerini yakınları ile birlikte ellerinde çiçeklerle teşekkür etmek için gelen hastalar ise, yeniden hayata döneminin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Iğdır'da böyle başarılı müdahalelerin yapılmasının takdire şayan olduğunu belirttiler.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ