Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Ruh Sağlığı Savaş mağduru çocuklara psikolojik destek, Psikolojik Destek, Savaş Mağduru Çocuklara Psikolojik Destek

        Ülkelerindeki savaştan kaçarak aileleriyle Türkiye'ye sığınan ve Hatay'daki çadır kentlerde kalan Suriyeli çocuk ve gençlere, yaşadıkları kötü olayları unutturmak amacıyla Türk Kızılayı ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından psikolojik destek veriliyor.

        Hatay'ın Altınözü ilçesinde bulunan Tekel Konaklama Tesisi'nde kalan Suriyeli çocuk ve gençlere 'Çocuk Dostu Alanı' projesi çerçevesinde yaşadıkları kötü travmalar unutturulmaya çalışılıyor.

        Türk Kızılayı görevlileri tarafından gün içinde hazırlanan çeşitli sosyal aktivitelerle Suriyeli çocuk ve gençlerin hem eğlenmesi hem de bilgilenmesi sağlanarak psikolojik destekte bulunuluyor.

        Türk Kızılayı Altınözü Ekip Başkanı , Murat Demirbaş yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşanan savaşta en fazla etkilenen çocuk ve gençlerin yüreklerinde oluşan derin yaraları sarmaya çalıştıklarını belirtti.

        'Çocuk Dostu Alanı'nında Suriyeli çocuk ve gençleri eğlendirmelerinin yanı sıra onları farklı konularda da bilgilendirdiklerini ifade eden Demirtaş, şöyle devam etti:

        ''Kamp içinde 492 öğrencimiz var. Burada çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Onlara ortak çalışma ve yardımlaşma bilincini öğretiyoruz. Bilgilendirici filmler izletiyoruz. Özel günlerde kutlama programları gerçekleştiriyoruz. Hedef kitlemiz 4-18 yaş arasındaki çocuk ve gençlerdir. Kamp dışından gelen öğrencilerimize de destek oluyoruz. Amacımız Suriye'de yaşanan iç savaştan en çok etkilenen çocukların bir nebze de olsa yaralarını sarmak ve onların yaşadıkları acıyı unutturabilmek. Bunun için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.''

        Demirbaş, Türkiye'deki tüm kamplarda 'Çocuk Dostu Alanı'nın bulunduğunu ve Türk Kızılayı gençlik çalışanları liderliğinde hizmet verildiğini kaydetti.

        Türk Kızılayı gençlik çalışanı Emrah Kolukırık ise proje kapsamında savaş mağduru çocuklar için psiko-sosyal aktiviteler düzenlediklerini söyledi.

        Suriyeli çocuk ve gençlerin yaşlarına göre üç gruba ayırdıklarını ve birlikte çok güzel vakit geçirdiklerini aktaran Kolukırık, ''Suriyeli çocuk ve gençlere özellikle liderlik, gönüllülük, iletişim, planlama, takım çalışması, temizlik, stres ve çatışma yönetimi gibi temel konularda eğitim seminerleri veriyoruz. Küçük yaş grubundakilere de kas becerilerini geliştirici etkinlikleri ve çocuk festivalleri düzenliyoruz'' diye konuştu.

        Kolukırık, proje sayesinde savaştan en çok etkilenen çocukların yaşadıklarını daha kolay unutmalarını sağladıklarını ve onları topluma kazandırmanın gayreti içerisinde olduklarını kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ