Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Cildiniz yulaf maskesiyle parlasın, Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu sevgililer günü, cilt bakımı, parlqak bir cilt,

        Özel günler; yoğun ve koşuşturmacalı hayatımızda, kısa bir ara verip kendimiz ve sevdiklerimize zaman ayırmamızı sağlayan anlardır. Sadece sevdiğiniz için değil, kendiniz için de bakım yapma fırsatı sağlar.

        Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu, deri türüne özel bir bakım ile daha canlı ve parlak bir cilt elde etmenin mümkün olduğunu belirtti. Bunun için 'yulaf maskesi'ni öneren Dr. Saraçoğlu, "Yulaf proteinleri, cildinizde koruyucu bir katman oluşturarak cildinizin kurumasını ve çabuk su kaybetmesini önlemeye yardımcı olur. Böylece kuruma problemlerinde zamanla azalma görülür. Bununla birlikte cilt tonunu iyileştirmede ve cilde parlaklık kazandırmada faydalı bir besindir. Benzer amaçlarla kullanılan güzellik maskelerinin olmazsa olmazlarındandır. Aynı zamanda ciltteki lekeli bölgelere daha yumuşak bir görünüm kazandırmada yardımcıdır." dedi.

        Dr. Saraçoğlu, yulaf makeskesinin tarifini ise şu şekilde verdi: "Eşit miktarda yulaf ve yumurta sarısını karıştırıp içine bir çay kaşığı bal ekleyip temizlenmiş cilde uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayıp kurulayın. Cildinizin yumuşadığını, dinginleştiğini hemen hissedeceksiniz."

        Dr. Saraçoğlu ayrıca, güzel ve bakımlı bir cilt için yulaf maskesinin yanında şu önerilerde bulundu: "Kahve ve çay tüketiminizi azaltın, bol su ve meyve tüketin. Bu sayede deriniz daha fazla nemlenecek ve daha canlı görünecektir. Sevgililer Günü'nde daha da güzel bir görünüme sahip olmak için bir dudak dolgusu ile daha çekici dudaklara da sahip olabilirsiniz. İyi bir manikür, pedikür ise gerek elleri gerekse ayakların daha yumuşak, alımlı görünmesine yardımcı olur."

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ