Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Suna DUMANKAYA, yarım demet maydanozun cilt sağlığına çok iyi geldiğini belirtti

        Suna DUMANKAYA / HT MAGAZİN

        Cildim çok yağlı. Nasıl bir bakım uygulamam gerekiyor? Naz Y./İzmir

        Yarım demet maydanozu 1 çorba kaşığı maden suyuyla kaynatın. Blender’dan geçirdikten sonra içine 1 tatlı kaşığı üzüm çekirdeği yağı ve alabildiği kadar beyaz kil katın. 1 tatlı kaşığı da limon suyu ekleyin. Bu karışımı temizken cildinize sürün. 20 dakika beklettikten sonra cildinizi yıkayın. Bu formülden her gün yararlanabilirsiniz.

        Parfümünüzü kendiniz hazırlayın

        Parfümümü evde kendim hazırlamak istiyorum. Bana hem ekonomik hem de hoş kokulu bir parfüm tarifi verir misiniz? Deniz S./Çanakkale

        200 gram saf su, 25 gram alkol ve 1 tutam lavantayı iyice karıştırın. Bu karışımı bir cam şişeye koyun. Soğuttuktan sonra içine 3 damla lavanta çiçeği yağı katın. Parfümünüz kullanıma hazırdır.

        Gözenekleriniz gül yaprağıyla sıkılaşsın

        Gözeneklerimin sıkılaşması için ne yapabilirim? Songül K./Manisa

        3 adet kırmızı gül yaprağını 1 hafta boyunca 1 litre limon sirkesinin içinde bekletin. 1 haftanın sonunda süzün ve cildinize pamuk yardımıyla sürün. Bu formülden her akşam yatmadan önce yararlanmalısınız.

        Vücudunuza yasemin yağıyla nem kazandırın

        Cildim çok kuru. Her banyodan sonra pul pul dökülüyor. Banyodan sonra cildimin nemlenmesini sağlamak için ne yapabilirim? Perihan D./Kayseri

        1’er çorba kaşığı susam yağı, badem yağı, zeytinyağı ve soya yağı ile 1 tatlı kaşığı yasemin yağını karıştırın. Bu karışımı tüm vücudunuza sürün. Düzenli olarak uygularsanız vücudunuz kısa zamanda nem kazanacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ