Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Nöroloji Beyin Sağlığı Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Ertaş migren ve tekrarlayan ağrılar hakkında bilgi verdi

        HT GAZETE

        Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Ertaş, “Son 3 ayda en az iki kez rahatsız edici baş ağrısı geçirdiniz mi? Beraberinde mide bulantınız oldu mu? Işıktan rahatsız oldunuz mu?” sorularından ikisine verilecek “Evet” cevabının migrenin habercisi olduğunu söyledi.

        Migrenin, genellikle başın bir tarafında gerçekleşen şiddetli, zonklayan bir ağrı olarak ortaya çıktığını ve çoğunlukla bulantı, ses ve ışığa karşı hassasiyetle devam ettiğini belirten Ertaş, bu hastalığın yaşamı körlükten bile daha fazla engellediğini söyledi. Kadınlık hormonunun migreni tetiklediğini, bu nedenle migrenin kadınların başını erkeklerden 3 kat fazla ağrıttığını belirten Ertaş, “Hayatı adeta kâbusa çeviren şiddetli baş ağrılarını önlemek içinse öncelikle ağrı kesicilerden medet ummamak, düzenli uyumak ve stresten uzak durmak gerekiyor” dedi. Ertaş, migrenin kronik migrenli bir annenin çocuğuna genetik olarak geçebileceğini de ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ