Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kanser Antalya’da hayat arkadaşının desteğiyle lenfomayı yenen Mariia Voytko’nun hikâyesi, heykeltıraş eşinin yaptığı “Hayat Ağacı” heykeliyle ölümsüzleşti

        Müslim SARIYAR / HT GAZETE

        Rusya’da lenfoma olduğunu öğrendikten sonra geldiği Antalya’da hayat arkadaşının da desteği ile hastalığını yenen Mariia Voytko’nun hikâyesi, heykeltıraş eşi Oleg Kilevski’nin ellerinden çıkan “Hayat Ağacı” heykeliyle ölümsüzleşti.

        Kanser olduğu ortaya çıkınca eşi Oleg Kilevski, Mariia’yı Türkiye’ye götürmeye karar verdi. Onlar için her zaman tatilin adresi olan Antalya, bir anda umudun şehri oldu. Mariia, kendisini Prof. Dr. Mustafa Özdoğan ve Prof. Dr. İhsan Karadoğan’a emanet etti. Sadece 9 gün sonra Mariia, ilk kemoterapisini aldı. Saçlarının döküleceğini biliyordu. Hemen kazıttı. Kaşlarını çizdi ve yüzüne bir gülücük yerleştirdi. Tedavisi süresince Türkçe olarak “Maşallah” ile “Teşekkür ederim” demeyi öğrendi.

        6 seans kemoterapiden oluşan tedavisi sürecinde kök hücreleri toplanıp hazır duruma getirildi. Mariia lenfomayı yendi. Dünyanın birçok ülkesinde bulunan ve her biri farklı bir anlam taşıyan heykelleriyle ünlü Oleg, eşi Mariia’nın kanserle savaşından ilham aldı. Oleg, sonu mutlu biten mücadelelerin diğer kanser hastalarına da umut olması dileğiyle “Hayat Ağacı” adını verdiği heykeli yaptı ve Mariia’nın tedavi olduğu hastaneye teslim etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de katıldığı bir etkinlikle teslim alınan heykel, Atatürk Kültür Merkezi’ne konulacak.

        Mariia’nın tedavisindeki iki isimden biri olan Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, şunları söyledi: “Kanser tedavisinin en önemli parçalarından biri olan hastaya ve hasta yakınına değer verme, şefkatli ve sevecen yüreğini sunma konusunda dünyanın hiçbir yerindeki doktor ve sağlık çalışanı grubu, ülkemizin önüne geçemeyecek. Tedavide Batı’dan öndeyiz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ