Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Sağlık Bakanlığı '10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü' nedeniyle hadihareketegeç kampanyası başlattı

        Sağlık Bakanlığı'nın resmi web sitesinden yapılan açıklamada, bugün sosyal medya hesapları üzerinden #hadihareketegeç kampanyası başlatıldığı duyuruldu. '10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü' nedeniyle başlatılan kampanya çerçevesinde 15 saniyelik 'harekete geç' mesajı içeren video gönderenler, 1 hafta kaplıca tatili ya da bisiklet kazanma şansı yakalayacak.

        7-11 Mayıs tarihlerini kapsayan kampanyada; katılımcıların kamera, fotoğraf makinesi veya cep telefonu ile 15 saniyelik "Harekete Geç" mesajını içeren video çekip @saglikbakanligi hesaplarını etiketleyip göndermeleri gerekiyor.

        Ayrıca kampanyaya katılanların, gönderecekleri videoda belirlediği bir isme #hadihareketegec hashtagi (etiketi) ile seslenmesi isteniyor.

        Şu ana kadar gönderilen videoları, Bakanlığın resmi sosyal medya hesaplarından takip etmek mümkün.

        Gönderilenler arasından en güzel 20 video, sağlık bakanlığı jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek, ödüllendirilecek. Ödüle layık görülen video sahipleri, Yalova kaplıcalarında 2 kişilik tatil ya da bisiklet kazanacak.

        Bakanlığın resmi web sitesinde yapılan açıklamada hareketsiz yaşamın bütün insanlığı tehdit eden önemli bir sağlık problemi olduğu belirtilerek, "Hareketsiz yaşam; kalp-damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri, hipertansiyon ve kas-iskelet sistemi hastalıklarının temel nedenleri arasındadır. Bu hastalıklardan korunmanın en önemli yolu fiziksel aktiviteyi yaşamımızın bir parçası haline getirmektir.

        Fiziksel aktivite, kadın-erkek, her yaştaki bireye sağladığı, fiziksel, sosyal, zihinsel ve ruhsal yararlarlar açısından hayati önemdedir. Bu nedenle Bakanlık olarak toplumumuzda hareketli yaşam kültürünü yerleştirmeyi öncelikli hedeflerimiz arasında görüyoruz" ifadelerine yer verildi.

        Açıklamada ayrıca, 10 Mayıs 'Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü'nün yurt genelinde 81 il halk sağlığı müdürlüklerinde özgün etkinliklerle kutlanacağı bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ