Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kanser Cilt kanserine yakalanan kadın farkındalık için ibretlik bir fotoğraf paylaştı
        1

        27 yaşındaki Tawny Willoughby, pençesine düştüğü cilt kanserine dikkat çekmek için paylaştığı fotoğrafı ile büyük bir cesaret örneği sergiledi.

        2

        Alabama'da hemşirelik yapan genç annenin vücudunda oluşan yaralar ve tedavi izlerini gözler önüne seren fotoğraf 1 ay içinde yaklaşık 100 bin paylaşım aldı.

        3

        Genç anne fotoğrafı paylaşırken altına 'Şezlongta ya da solaryumda kavrulmak istemeyen ama motivasyona ihtiyacı olanlar için buyurun; cilt kanseri tedavisi böyle bir şey...' notunu düştü.

        4

        Tedavisi devam eden genç kadının, ilk gençlik yıllarını geçirdiği Kentucky'de haftada en az 5 kez güneşlendiği ya da solaryuma girdiği öğrenildi.

        5

        Willoughby CNN'e verdiği röportajda o zamanlarda evde bile şezlongu olduğunu ve bunun o zamanlar bir prestij olarak görüldüğünü söylerken geleceği hiç düşünmediğini, cilt kanserinin ise aklının ucundan geçmediğini söylüyor.

        6

        Genç kadınla aynı yaşam tarzına sahip sınıf arkadaşlarından biri 6 yıl önce kansere yakalanınca o da derhal bir dermatoloğa başvurmaya karar vermiş. Ve 21 yaşına geldiğinde o da acı gerçekle karşılaşarak kanser olduğunu öğrenmiş. Şimdi her 6 haftada bir dermatoloğa gidiyor ve 'cilt kanseri' tedavisinin yaralarını sarmaya çalışıyor.

        Gözde S. KADIOĞLU / HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ