Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kanser Cilt Kanserinden korunmak istiyorsanız bu önerileri ciddiye alın
        1

        KOZMETİK ÜRÜNLERİNİN SON KULLANMA TARİHLERİNE DİKKAT EDİN: Son kullanma tarihi ürünlere, ürünün zamanla bozulup cildinize zarar vermesini önlemek için konulmuştur. Aldığınız ürünün üzerinde son kullanma tarihi yoksa raf ömürleri 3 yıl olduğunu unutmayın. Sıcak ortamda bırakılmışlarsa bu sürenin kısaldığını da...

        2

        GÜNEŞTEN KORUNUN: Cilt kanserinden korunmak için öncelikle güneş ışınlarıyla teması azaltın. Özellikle de ultraviyole ışınlarının yeryüzüne dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında dışarıya çıkmamaya çalışın. Ayrıca solaryum gibi suni ultraviyole kaynaklarından kesinlikle uzak durun.

        3

        GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ VE ŞAPKA OLMADAN ÇIKMAYIN: Güneşten korunabilmek için açık renkli koruyucu giysiler giymek önemlidir. Geniş kenarlı şapka kullanmak ve güneş gözlüğü takmak, özellikle açık tenli kişilerde büyük fayda sağlar.

        4

        GÜNEŞ KORUYUCU KREM KULLANIN: Kumsalda gölgede oturmayı tercih edin. Gölgede olsanız bile güneş koruyucu krem ve spreyler kullanın. Unutmayın ki ürünler yüksek faktörlü olmaktan çok düzenli sürülünce etkili korurlar.

        5

        Ürünü dışarı çıkmadan 15-20 dakika önce sürün ve her 2 saatte bir tekrarlayın. Deniz sonrasında ve terleyince işlemi yenileyin.

        6

        KULLANDIĞINIZ İLAÇLARIN GÜNEŞLE ETKİLEŞİMİNE DİKKAT EDİN: Kullandığınız hormon ilaçları, antibiyotik, tansiyon, kolesterol, diyabet veya ağrı kesici gibi ilaçlar güneşe hassasiyeti artırıyorsa, nasıl bir önlem almanız gerektiği konusunda doktorunuzdan bilgi alın.