Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Dümdüz bir kalçayı dahi şekillendirebilirsiniz!

        Ajda Pekkan, Türkan Şoray, Kadir İnanır, Semiramis Pekkan, Gülben Ergen gibi ünlü isimlerle de çalışmış olan Spor Eğitmeni Ayten Altun, "Genellikle Jennifer Lopez, Shakira dediğimiz zaman aklımıza biçimli kalçalar gelir. Bu tamamen genetik bir durum olmakla birlikte dümdüz bir kalçayı da egzersiz ile şekillendirmek mümkün..." diyor.

        Kişi 65 yaşında da olsa bir deri bir kemik değilse onun için bir şeyler yapılabileceğini söyleyen Altun, şunları söylüyor: "Eğer kişi çok çok zayıf değilse olmayacak diye bir şey yoktur. Ancak insanlar biraz sabırsız, hemen her şey olsun istiyorlar ama bunun için zaman gerekiyor. Örneğin, egzersize Eylül ayında başlıyorsanız en az Mayıs sonuna kadar devam etmeniz, haftada minimum 3 gün çalışmanız ve beslenmenize dikkat etmeniz gerekiyor."

        "Egzersiz ve beslenmeyi dengeli bir şekilde götürürseniz sonuca çok daha hızlı bir şekilde kavuşmuş olursunuz"

        KALÇA EGZERSİZİ + DOĞRU BESLENME = MÜKEMMEL SONUÇ

        Daha biçimli kalçalar için kalçayı tek başına düşünmeden bacaklarla beraber çalışmak gerektiğini belirten Altun, "Evet, kalça egzersizi çalışmalıyız ama bu sadece squat olmamalı, yapılabilecek başka özel kalça egzersizleri de var. Ayrıca özel kalça egzersizlerinin yanı sıra muhakkak protein alınmalı. Çünkü protein almazsanız var olan adeleriniz de gider ve vücudunuz daha da düşük görünür " diyor.

        İŞTE O SİHİRLİ EGZERSİZLER

        Glute Bridge: Bench tahtasına yaslanın, dizlerinizi 90 derece bükün ve kalçanızı yere doğru yaklaştırın. Bacaklarınız titremeye başladığında hareketi bırakın. Kalçanızı indirin ve başlangıç pozisyonuna dönün. Bu şekilde 18 tane tapabilirsiniz.

        Single-Leg Dumbbell Deadlift: Elinize 5 kiloluk bir dambıl alın ve dizlerinizi hafifçe bükerek ayakta durun. Öne doğru eğildikten sonra sağ bacağınızı arkaya doğru uzatın. Fakat bunları yaparken sırtınızın düz olmasına dikkat edin. Başlangıç konumuna dönün ve bu hareketi her iki tarafınızla 20 kez yapın.

        Skater Squat: Öncelikle sağ bacağınızın üzerinde ayakta durun. Sonra sağ dizinizi kalçanız yere paralel oluncaya dek bükün. Egzersizin zorluk derecesini artırmak istiyorsanız sol dizinizi ise yere dokundurun. Ayağa kalkın ve bu şekilde 4 kez 12 tekrar yapın. Ardından bu hareketi diğer tarafınızla yapın.

        PEKİ ÜNLÜLER DÜNYASI NE ALEMDE?

        Vücutta en çok dikkat çeken yerlerden biri de kuşkusuz ki kalçalar… Herkes ince belin ve biçimli kalçaların peşinde koşuyor demiştik. Peki, ünlüler dünyasında durum ne? İşte dünyanın en güzel kalçasına sahip o ünlüler...

        Kim Kardashian, Jennifer Lopez, Beyonce, Rihanna, Shakira, Candice Swanepoel, Eva Mendes

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ