Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Akademi alternatif tıbba kapılarını açtı

        Lütfi ERDOĞAN / GAZETE HABERTÜRK

        Yıllarca bilim dünyası tarafından reddedilen geleneksel tedavi yöntemleri üniversitelerde resmen kabul görmeye başladı. “Geleneksel ve tamamlayıcı tıp Uygulamaları yönetmeliği”, 27 Ekim 2014 tarihinde resmi Gazete’de yayımlandı.

        Sağlık Bakanlığı, isteyen hekimlere eğitimler vermeye başladı. eğitimler için hekimlerden 830 TL ile 7 bin 270 TL arasında ücret alındı. Bu adımların ardından üniversiteler de geleneksel tıp tedavilerine kapılarını açtı. Hacettepe, Gazi, yıldırım Beyazıt, Gümüşhane, Cumhuriyet, İnönü, Adnan Menderes, Medipol, Bezmialem Vakıf ve Üsküdar üniversiteleri gibi 22’ye yakın üniversite akupunktur, hacamat ve hipnoz gibi tedaviler vermeye başladı. Hacettepe Üniversitesi erişkin Hastanesi Başhekim yardımcısı ve Akupunktur Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Hamdi Çelik, yurtdışı örneklere benzer bir model üzerinde çalıştıklarını belirtti. Çin, Güney Kore ve ABD’d incelemelerde bulunduklarını kaydeden Çelik, “modern tıbba destek olmak üzere geleneksel tıp ile hizmet vereceğiz” dedi.

        İlk etapta 4 profesörle akupunktur tedavisi yaptıklarını belirten Çelik, “en çok obezite hastalıklarını tedavi ediyoruz. memnuniyet % 70’in üzerinde. Sigara, alkol, uyuşturucu gibi bağımlılık tedavileri de yakın dönemde başlayacak. Hedefimiz, türkiye’nin en gelişmiş fitoterapi (bitkilerle tedavi) merkezini kurmak. Bu kapsamda ABD Ausburg college ve müzik terapi Derneği ile işbirliği yaptık” diye konuştu. Gelecek yüzyılın tıp hedefleri içerisinde yer alan başta akupunktur olmak üzere tamamlayıcı tıp Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) sağlık geri ödemeleri arasında yer almıyor. tamamlayıcı tıbbın sağlık güvencesi kapsamına alınması için SGK’ya başvuru yapıldı. Kabul edilirse, alternatif tıp maliyeti devlet tarafından karşılanacak.

        Hipnoz 150, Hacamat 75, Akupunktur 75 TL

        Sağlık Bakanlığı’nın “Kamu Sağlık Hizmetleri Satış Tarifesi ne ” göre gelenek sel tıp tedavi bedelleri şöyle: Akupunktur: 75 TL Kupa tedavisi (hacamat): 75 TL Hipnoz : 150 TL Kinezyoterapi: 45 TL Ost eopati: 90 TL Fitoterapi: 113 TL Homeopati (ilk muayene) : 135 TL Homeopati (sonraki görüşmeler ): 75 TL Hirudoterapi: 75 TL Apiterapi: 113 TL Maggot tedavisi: 113 TL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ