Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Buzdolabında saklanmaması gereken ilaçlar
        1

        Her ilacı buzdolabında saklamak yanlış...

        İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Göknur Aktay, "Belirli bir sıcaklığın altında saklanan ilaç, kristalleşip bozulabilir. Üzerinde ayrıca belirtilmemişse ilaç buzdolabında muhafaza edilmez" dedi.

        2

        Bilinçli ilaç tüketilmesinin önem taşıdığına dikkat çeken Prof. Dr. Aktay, şunları söyledi: "İlaçları eczaneden alırken, o ilacın saklama koşullarını, kullanım şeklini, toz şeklinde olup sulandırılarak kullanılan ilaçların hazırlanış şekillerini çok iyi öğrenmemiz gerekiyor."

        3

        Genel olarak insanlar o anda içtiği asitli içecek veya kahveyle ilacını alıyor. Ancak ilaçların su dışındaki içeceklerle içilmemesi öneriliyor.

        7

        "Halk arasında ilaçları buzdolabında saklamak gibi yanlış bir davranış var. Belirli bir sıcaklığın altında saklanan ilaç, kristalleşip bozulabilir. Üzerinde ayrıca belirtilmemişse ilaç buzdolabında muhafaza edilmez. İlaç kullanan kişi bu kurallara dikkat etmeli."

        8

        Prof. Dr. Aktay, "Hasta, ilacı doğru kullanmıyor, sonra da 'İlaç verdi hekim ama bir işe yaramadı' diyor. İlaçtan istenilen etkiyi elde edemiyorsak aslında bu sonuçtan yarıya yarıya biz de sorumluyuz" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ