Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık H1N1 kabusu sürüyor

        Necmettin ÇUHADAROĞLU / GAZETE HABERTÜRK

        Halk arasında ‘domuz gribi’ olarak bilinen H1N1 can almaya devam ediyor.

        * İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde önceki gece domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alınan 52 yaşındaki Behiye Tunç hayatını kaybetti. Tunç’tan incelenmek üzere kan örnekleri alındı.

        * Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ameliyat servisinde temizlik elemanı olarak çalışan 2 çocuk babası Yaşar Köse, yüksek ateş şikâyetiyle başvurduğu hastanede yaşamını yitirdi. KOAH hastası 55 yaşındaki Köse’nin kan tahlillerinin ‘H1N1 pozitif’ çıktığı öğrenildi. Hastanede domuz gribi şüphesiyle 8 hastanın tedavisinin sürdüğü bildirildi.

        * Kayseri’de ise yüksek ateş şikâyetiyle 13 Ocak’ta hastaneye başvuran ve H1N1 virüsü taşıdığı şüphesiyle tedavi altına alınan Erciyes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Aziz Büyükkapu (59) hayatını kaybetti. Kan testleri henüz sonuçlanmayan Büyükkapu’nun cenazesi Bünyan’da toprağa verildi.

        * Karabük’te de yüksek ateş şikâyetiyle hastanede tedaviye alınan ve H1N1 domuz gribi virüsü saptanan 28 yaşındaki Serkan Köroğlu yaşamını yitirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ