Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Mesleğe göre burun ameliyatı mümkün mü?

        Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Cevdet Murat Akagün, burun ameliyatlarının, mesleğe göre değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

        Özellikle krom ve kurşun sanayinde çalışan hastaların burun septum perforasyon yani deliklerine maruz kalabildiğini söyleyen Op. Dr. Akagün, "Bu delikler kanamalara, koku bozukluklarına ve uyku problemlerine neden olur. Tozlu ortamlar nazal polipozis adı verilen burun etlerini oluşturur. Bu etler parlak mukozal renkli şeffaf görünümlü ve sadece burun kavitesini doldurabileceği gibi panpolipozis denilen tüm sinüs oluşumlarını doldurarak nefes alma güçlüğüne ve kanamalara neden olabilir.

        Maske kullanımı bu rahatsızlıkları büyük oranda kısıtlayacaktır. Olaya nefes açısından bakmak ya da burun kanaması, horlama şikayetiyle birlikte balgam değerlendirmesi de önem arz eder. Cerahatli balgam, kanlı balgam, koyu siyah balgam ve şeffaf seröz balgam değerlendirilmelidir" dedi.

        Hastaların detaylı üst solunum yollarının, larinks ve akciğerinin rutin muayenesi yapılmalı ve gerekirse ileri tetkik ve tedavi aşamasına geçilmesi gerektiğini anlatan Op. Dr. Akagün, "Maske kullanımı, eldiven kullanımı kadar erken teşhiste hem benign, enfeksiyöz ya da tümoral oluşumlar açısından önemlidir" dedi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ