Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık ‘Bağımsızım çünkü çalışıyorum’

        Sabancı Vakfı Hibe Programları desteği ile devam eden “Bağımsızım Çünkü Çalışıyorum” programı kapsamında Down Sendromu Derneği ve Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Zihin Engellilerin Eğitimi anabilim dalı öğretim bölümüyle işbirliğiyle gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları İstanbul’da açıklandı. 2012’de başlattıkları proje kapsamında 4 yılda toplam 41 kişinin 8 ilde 12 farklı şirkette istihdam edildiğini söyleyen down Sendromu Derneği Başkan Yardımcısı Fulya Ekmen, “20 büyük işveren, 50 aileyle görüşerek kayıt aldık. Çalışan gençlerimizi her cumartesi eğitime aldık. onlara tek başlarına nasıl hareket edeceklerini, atM’den para çekmeyi, maaşlarını ne yapacaklarını anlattık” dedi. Proje kapsamında işe yerleştirilen down sendromlu bazı gençler de işyerlerinde çok mutlu olduklarını söyledi.

        * Down sendromlu bireylerin yüzde 98’i çalışmak istiyor.

        * Neden çalışmak istedikleri sorulduğunda % 72’si para kazanmak için dedi.

        * En çok tercih ettikleri işler garsonluk, ofis işi, temizlik ve otel görevlisi oldu.

        * % 74’ü bir işe girebilmek için hiçbir girişimde bulunmadığını, % 13’ü kursa katıldığını, % 10’u işyerleriyle görüştüğünü anlattı.

        * Ailelerin % 78’i, çocuklarının işe girmesiyle ilgili daha önce hiçbir girişimde bulunmadığını söyledi.

        * Ailelerin % 31’i çocuklarının restoran ve kafelerde çalışmasını istedi. % 18’i turizm ve otelcilik, % 12’si market sektörünü seçti.

        * Ailelerin % 84’ü, çocuklarının iş koçu eşliğinde çalışmasını istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ