Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enerjik olmanın yolları!
        1

        1. YETERİNCE DEMİR ALIN:
        Birçok kadın kendini sürekli yorgun hisseder çünkü diyetlerinde demir eksiktir. Toplumumuzda kadınların yüzde 50’sinde demir eksikliği anemisi görülmekte. Düzenli regl oluyorsanız, her ay demir kaybedersiniz. Bunu diyetinizle veya ek ürünlerle tamamlamazsanız, anemi veya kronik yorgunluk yaşarsınız.

        2

        2. BİTKİLERDEN ENERJİ ALIN:
        Bilimsel olarak ispatlanmamış olsa da enerji verici etkileri göklere çıkarılmış olan en önemli bitkiler ginseng ve ginko bilobadır. Belki de bunlardan yapılmış bir çay işe yarayabilir.

        3

        3. DOĞAL OLANI TERCİH EDİN:
        Doğal, minimum işlenmiş tüm gıdalar sadece sağlıklı yaşam için değil, aynı zamanda enerji düzeyinizi maksimuma çıkarmak için de önemlidir.

        4

        4. EGZERSİZ YAPIN:
        Enerjinizi öğle sonunda zirvede tutmak ve metabolizmanızı çalıştırmak için öğle tatilinde egzersiz yapmak genelde işe yarar. Programınızı öğle tatilinde egzersiz yapmaya uygun hale getirirseniz enerjinizi akşama kadar koruyabilirsiniz.

        5

        5. ŞEKERLEME YAPIN:
        Öğlen uykusu isteğinin doğal bioritim alışkanlıklarının sonucu olduğu düşünülmektedir ve genellikle imkânınız varsa bunu yapmanız en doğrusudur. 15-20 dakikalık uyku ve sonrasında yenilenmiş olarak devam etmek daha doğru olacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ