Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Tavuk etinde nelere dikkat edilmeli?

        Sağlıklı beslenmede hayvansal protein ihtiyacını karşılamada, kanatlı eti ekonomik olması sebebiyle dikkate değer bir konuma sahiptir. Tavuk eti beslenme için gerekli olan tüm protein ve aminoasitleri yeterli ve dengeli bir miktarda bulunduran gıdadır.

        Kolesterol seviyesinin kırmızı ete oranla düşük olması damar sertliği ve kalp hastalıkları riskini çok büyük oranda azaltmaktadır. B2, B6, B12 gibi sinir sistemini besleyen ve destekleyen vitaminler yönünden zengin olması,sindiriminin tavuk eti liflerinin kısa olması nedeniyle kolay olması ve sodyum içeriğinin düşük sodyumlu diyetlere uygun olması nedeniyle tavuk eti beslenmede önemli bir besin kaynağıdır.

        HİJYENE DİKKAT!

        Tavuk eti tüm et ürünleri gibi, uygun koşullar altında korunmadığı zaman, çok çabuk bozulabilir.O nedenle, ürünlerin satış noktalarına hangi koşullarda ulaştırıldığı ve satıldığı yerdeki saklama koşulları çok önemlidir.Tüketiciler alışılmışın dışında özellikle yaz aylarında, son kullanma tarihleriyle beraber, satın aldığı ürünün konulduğu buzdolabının derecesine dikkat etmelidirler.Örneğin fabrikadan 2 derecede bizim depomuza gelen ürün yine ortalama 2-4 derece arasında frigofirik araçlarımızla marketlere ulaştırılıyor.Eğer marketlerdeki dolapların derecesi de max 4 derece ise tüketici çok daha sağlıklı bir protein kaynağını satın almış olur.

        Soğuk zincirin herhangi bir halkasında kırılma; ette istenmeyen organizmaların üremesine sebep olabilir bu yüzden beyaz et satın alırken hijyen açısından dikkat edilmesi gerekenler:

        * Açıkta yetiştirilen kümes hayvanlarını satın almayın. Birde şimdi moda oldu hiçbir belgesi olmayan köy tavuğu veya organik doğal tavuk diye satılan ürünleri sakın almayın.

        MARKALI ÜRÜNLER TERCİH EDİLMELİ

        * Tavuk etlerinin elastik normal renk, koku ve görünümünde,ambalajlarının sağlam ve temiz olmasına dikkat edin.

        * Her zaman hijyenik ve güvenilir koşullara uyan yerlerden satın alın.

        Yapılan araştırmalarda, tüketicilerin genel olarak tavuk etini tercih etme nedenleri incelendiğinde, damak tadına uygun olduğu için yüzde 57, uygun fiyatlı olduğu için yüzde 50, protein ihtiyacını karşılamak için yüzde 28 ifadeleri takip etmektedir. Hastalık vb sebeplerle ilgili haberlerin gündeme geldiği dönemlerde tüketiciler kısa bir dönem etkilenmiş görünse de uzun vade de ,tavuk eti tercih etme nedenlerinin değişmediği görülmektedir.

        Bu arada sıkça sorulan sorulardan biri de helal kesim mi? Ülkemizde birbirinden güzide entegre tesis bulunmaktadır.Marka olmuş bizim gibi üretim yapan bu firmaların hepsi sağlıklı ve helal kesim yapmaktadır.Hatta dünyanın en iyi tesisleri ülkemizde bulunmaktadır.

        MAHİR ELBİR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ