Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Altı kişiden biri bunayacak!

        Demansı (bunama) olan kişi sayısı 13 yıl içinde iki katına çıktı.2014 yılında İngiltere'de 73 bin 189kişibunamaya bağlı olarak hayatını kaybetti.

        Daily Mail'de yer alan habere göre; 2001 yılında sunulan istatistiklerde demans hastalığında yüzde 9 artış oldu. Uzmanlar bunu giderek yaşlanan nüfusa bağlıyor.Ama ölüm kayıtlarındaki iyileşmenin bu rakamları biraz daha artırmış olabileceği üzerinde duruluyor.

        Yeni rakamsal veriler, yaklaşık altı kişiden birinin demans geliştirdiğini gösterdi.

        İngiltere Halk Sağlığı tarafından yayınlanan rapora göre;bunama 13 yıl içinde iki katına çıktı. 2001'de yüzde 6.6 olan oran 2014'te 15.8'e çıktı.

        2050'DE İKİ MİLYON OLACAK

        İngiltere'de şu an yaklaşık 850 bin demanslı kişi olduğu ancak bunun 2025'te bir milyon; 2050'de ise iki milyona çıkacağı tahmin ediliyor.2014 yılındaki kayıtlara göre ise; 73 bin 189 kişi bu nedenle hayatını kaybetti.

        Alzheimer’s Research UK (Alzheimer Araştırmaları Derneği) Başkanı Hilary Evans, "Bu rakamlar, hastalığı durdurmak ya da yavaşlatmak için tedavisi olmayan kaçınılmaz bir gerçeğin altını çiziyor" açıklamasında bulundu.

        Yaşlanan bir nüfus ile, zaman içinde durumu iyileşen insanlar gördüklerini kaydeden Hilary Evans, "Ama şu anki tahminlerimize göre bu sayı yeni tedaviler veya korunma yöntemi bulunmazsa artmaya devam edecek" dedi.

        Alzheimer Derneği'nden kıdemli politika sorumlusu Martina Kane, "Demans hala ölümcül bir hastalık olarak göz ardı ediliyor"açıklamasında bulunarak şunları söyledi: "Sonuç olarak; hayatlarının sonuna kadar bu kişileri bakıma hazırlarsak ve sadece bunu planlarsak uzun süreli bir başarısızlığı görmeye devam edeceğiz.Herkesin kendi seçtiği yerde onurlu bir ölüm hakkı vardır. Ancak bu rapor, demanslı insanların ne yazık ki ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğünü gösteriyor" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ