Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Cinsel isteği azaltan yiyecekler nelerdir?
        1

        KAHVE

        Cinsel isteğinizin azalmaması için kahveden uzak durmanız gerekebilir. Gün içerisinde tüketilen 5‐6 bardak kahve, libidoyu düşürebilir.

        2

        BALIK VE DENİZ ÜRÜNLERİ

        Deniz ürünleri cinsel isteğin azalmasına yol açabilir. Balıktaki civa ve toksinler, cinsel fonksiyonları düzenleyen hormonların üretildiği endokrin sistemine zarar verebilir. İlla deniz ürünü yiyecekseniz, somon, alabalık, istiridye, karides tüketebilirsiniz.

        3

        PEYNİR

        Erkeklerin cinsel performanslarının ve isteklerinin düşmesindeki en önemli etkenlerden biri de işlenmiş gıdalar. Özellikle işlenmiş peynirlerden uzak durmalısınız.

        4

        FAST FOOD

        Fast food da cinsel isteği azaltır. Testosteron seviyesini düşürür ve erkeklerde düşük kalitede sperm üretimine yol açabilir.

        5

        KONSERVE YİYECEKLER

        Cinsel isteği azaltan besinler denildiğinde akla konserve yiyecekler de gelmeli. Olabildiğince sağlıklı ve taze besinler tüketip, konserve gıdalardan uzak durmak gerekiyor.

        6

        TATLANDIRICILAR

        Yapay tatlandırıcılar, vücudunuzdaki serotonin salınımını azaltan aspartam içeriyor. Serotonin, yalnızca mutlu olmayı sağlamıyor, aynı zamanda cinsel dürtüleri ve libidoyu da artıran bir hormon.

        7

        NANE

        Nanenin içinde yer alan mentol, testosteronu düşürür ve cinsel istekte azalmaya neden olur.

        8

        KAHVALTILIK GEVREK

        Kahvaltılık gevrekler de cinsel hayatı olumsuz yönde etkileyenlerden... Bu tip yiyecekler erkeklerin cinsel istek ve performansında düşüşe sebep olabilir.

        9

        ALKOL

        Alkol, vücudun su dengesini bozar. Erkeklerde erken boşalmaya sebep olabilir. Kadınların ise orgazma ulaşmasını zorlaştırır.