Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kahvenin faydaları nelerdir?
        1

        Kahvenin karaciğer kanseri hastalığına yakalanma riskini azalttığı ortaya çıktı.

        2

        İngiltere’deki Southampton Üniversitesi’nin yaptığı son araştırmaya göre günde 1 fincan kahve içen bireylerde karaciğer hastalığına yakalanma riski yüzde 20, iki fincan içenlerde yüzde 35 ve 5 fincan içenlerde ise yüzde 50 oranında azalıyor.

        3

        Araştırma ekibi başkanı Dr. Oliver Kennedy, “Kahvenin karaciğer kanserine karşı deva olduğunu tespit ettik” dedi.

        4

        Enerji verici kahve, Türkiye'de çaydan sonra en çok içilen içeceklerden biridir. Kahve tiryakilerinin yanı sıra ayılmak için ya da ayık kalmak için de kahve sıkça tercih edilir.

        5

        Kahvenin faydaları hakkında yapılan son bilimsel araştırmalar, kahvenin birçok yararı olduğunu gösteriyor. Peki onlar neler? İşte kahve içmenin 13 yararı...

        6

        1- Kişiyi daha akıllı ve enerjik yapar.

        7

        Kahve, yalnızca enerji seviyenizi artırmakla kalmaz, aynı zamanda daha hızlı çalışmanıza yardımcı olur. Kafein beyninize gittiğinde, adenosin adlı bir bileşik bloke olur ve nöronlar daha hızlı bir oranda serbest bırakılır.

        8

        2-Kilo vermeye yardımcı olur. Kahve içerken tükettiğiniz kafein metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olur. Aslında, aşırı kilolu kahve içenlerin kahve içmeyen insanlara kıyasla yüzde 10 daha hızlı kilo verdikleri ortaya çıktı.

        9

        3-Gerekli besin maddeleri ve antioksidanları stoklar.